Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan lehetnek Data Analyst?

Hogyan lehetnek Data Analyst?

Figyelt kérdés

Ok mennyira vannak biztonsagban az AI fejlodese miatt?

Nem fogja levaltani oket az AI?

2024. jún. 11. 13:59
 1/8 anonim ***** válasza:
65%

Úgy nehezen, ha ilyen kérdést felteszel a MI-val kapcsolatban. Az alapok hiányoznak.

Egyébként elég sok pozícióra rámondják ezt. Alapvetően egy gazdaságinformatikus diploma biztosan elég.

2024. jún. 11. 14:17
 2/8 anonim ***** válasza:
23%

1. A gazdaságinformatikus diploma ide lepkefing kb.

Kérdező, minimum egy bármilyen kvantitatív alapszak (programtervező informatika, sima matematika, fizika vagy alk. közgazdaságtan a legjobbak szerintem, plusz még szociológia, ha megnyomod a statisztika részét) és utána egy biztosítási és pénzügymatematika mesterszak (ez a hardcore verzió) vagy egy elte survey statisztika mesterszak. Vagy statisztika mesterszak külföldön.

2024. jún. 11. 16:14
 3/8 anonim ***** válasza:
22%

A leges-legjobb szerintem amúgy az alkalmazott közgazdaságtan vagy GPME a Corvinuson.

A proginfó vagy sima matek kissé overkill ehhez és nem ad üzleti domain ismeretet.

2024. jún. 11. 16:20
 4/8 anonim ***** válasza:
33%
statisztika/alkalmazott matematika
2024. jún. 11. 17:28
 5/8 anonim ***** válasza:
23%

#2: kicsit unalmas már, hogy állandóan leszóljátok ezt a szakot. Tucatnyi emberrel dolgoztam együtt a szakmában, akinek ez a végzettsége. Teljesen releváns akkor, ha üzleti életben szeretnél informatikai ismereteket használni.

#3-#4: nem, egyáltalán nem a legjobb, mert ehhez a pozícióhoz nem kell ennyi ismeret, ellenben könnyen alább hagy a lelkesedés, amikor több félévnyi komoly alapozás után csak SQL-eket ír az ember. A data analyst ugyanis alapvetően egy entry pozíciót jelöl, különösebb specializáció nélkül.

Ha esetleg junior data scientist pozícióról lenne szó, akkor még azt mondanám, valid.

2024. jún. 11. 17:53
 6/8 anonim ***** válasza:
34%

5. “kicsit unalmas már, hogy állandóan leszóljátok ezt a szakot”

Korábban jó véleménnyel voltam a szakról – amíg meg nem ismertem egy fél tucat embert, akik ilyen szakon végeztek. Továbbra is jó szaknak tartom projektmenedzsmentre, egyszerűbb programozási feladatokra, sőt üzleti pozíciókban is láttam már ilyen embert.

De a data science pozikban sorra bizonyulnak gyengének ezek a szakemberek, nem véletlenül. Megnézed a tantervüket, és az tényleg lepkefing az adattudomány területén. Sajnos még alapozásnak sem jó ez a szak ezen a területen (mert gyenge).

“A data analyst ugyanis alapvetően egy entry pozíciót jelöl”

Már ahol. Vannak senior és principal data analyst pozíciók is.

2024. jún. 11. 18:06
 7/8 anonim ***** válasza:
39%

kicsit unalmas már, hogy állandóan leszóljátok ezt a szakot.“

A legtöbb gazdaságinformatika szakon szinte 0 hasznos it tudást adnak át és inkább csak olyan gazdasági pozikhoz jó ez a szak amihez kell egy kis it skill. Programozás és üzemeltetés szempontjából még egy Üzemmérnök-informatikus Bprof is több használható tudást ad mint ez a büfészak.

2024. jún. 11. 18:44
 8/8 anonim ***** válasza:
61%
Mostani piaci helyzetben akkora túljelentkezés van junior data analyst pozíciókra (több százszoros, nemzetközi remote pozikra több ezerszeres), hogy nagyjából a PhD a beugró szint több nemzetközi publikációval.
2024. jún. 11. 18:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!