Bootcampek (codecool, progmatic) elvégzése utáni tapasztalatok? Sikerült munkát találni?
Codecoolnál ismerek embereket akik találtak munkát, de 5 éve volt nekik (meg a greenfox de az már nincs). Ott a progmatic, ami olcsóbb, de nem ismerem, és ottani vélemények alapján nem kaptak munkát, de nem derül ki, hogy ezek az emberek karriertámogató csomagot fizettek-e.
Egy ideje vágtam bele a programozásba, jókedvből. Eddig tetszik, de csak a felszínt súrolom. Tudom mekkora stressz egy bootcamp, tudom az életedet elveszi addig és nem olcsó. De szakmát szeretnék váltani, és most rúgtak ki a munkahelyről (megszűnt a részlegem). Van félretett pénzem (bár mind rámenne erre tanfolyamra), van időm. Persze meg lehet egyedül tanulni, de ismerőseim akik programoznak mind azt mondják, hogy nehéz bekerülni. Egyszóval nekem egy papír kellene, vagy egy kezdő munka, ha ezt megadná valamelyik cég akkor sínen vagyok. Tisztában vagyok ezeknek a tanfolyamoknak a negatívumaival, elég sokat meséltek róla, tudom magamnak kell mindent tanulni. Az kell hogy el tudjak indulni, de egyetemre nem tudok elmenni, sok idő, és már nagyon szeretnék karriert váltani, mert nem bírom amit eddig csináltam, kissé kiégtem...
Szóval bárki, aki elvégezte, sikerült elhelyezkedni?
Nekem OKJ-s papírom van (2 éves képzés), mellett 1 felnőttképzés.
Igaz 10 éve főállásban dolgozom, de anno amikor végeztem láttam lehetőségeket. Diploma nélküli kollégáim is voltak, nem is egy. Elég komoly helyekről is jöttek, volt aki biztosítónál volt, van aki banknál, végül ment tovább szintén banki szektorba stb.
A papír egy dolog, az inkább figyelemfelkeltésre jó, ahogy láttam inkább arra kíváncsiak mit tudsz, mennyire érdekel a szakma. Még ha nem is értesz hozzá annyira, de látják az érdeklődést és a lehetőséget benned, akkor jó esélyeid vannak.
Van ismerősöm aki csak a pénz miatt ment IT területre, de amúgy unalmas neki, 3 éve diplomával tengődik erre-arra, 500k és 1 millió között volt a fizetése végig, de nagyon nem találja a helyét. Érteni ért a munkához, meg jól is tudja végezni, csak unottan. Nem lelkes, nem érdekli a 80001. projekt sem amikből már tengert lehet rekeszteni. Amikor egyedi projekten dolgozott, akkor a terv az volt, hogy őt kinevelik vezetőnek a szaktudása miatt, de végül elege lett, hogy motiválnia kell, irányítania kellene másokat.
Sokan akik csak a pénzért vágnak bele ebbe a szakmába nem jönnek rá időben, hogy nem elég pár hónap tanulás, itt végig tanulsz és ezt szeretni KELL, mert anélkül kiégsz előbb-utóbb. Persze sok helyen vannak "kamu pozíciók", de általában meg kell dolgozni a pénzért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!