Egy meglévő hátteret akarok fehéríteni CSS-el, amire kaptam ugyan értelmes kódot, de akárhogyan variálok az opacity-vel vagy RGBA-val egyszerűen mindig fehér. Valami javítás, megoldás?
Itt a kód:
body {
position: relative;
}
body::after {
content: "";
position: absolute;
top: 0;
left: 0;
width: 100%;
height: 100%;
background-image: url('/Users/Csabi/Documents/Website/Pictures/background.jpg');
background-size: cover;
background-repeat: no-repeat;
opacity: 0.5;
background-color: rgba(255, 255, 255, 0.5);
}
Törölj ki minden kódot body::afterben majd add hozzá egyessével és nézd meg mi lehet a gond. Ha ez nem segít, akkor cserélgesd az értékeket is.
Nem vagyok frontendes, de a body::after szerintem nem fixed és ez miatt talán position: fixes kellene.
De inkább azt tanácsolom, hogy tanuld meg debugolni és később ez a tapasztalat sokat segít majd.
Nem igazán látom magam előtt amit szeretnél, de mi van ha ráteszel egy overlay réteget?
.overlay {
position: fixed;
background-color: rgba(255, 255, 255, 0.5);
z-index: 1; /* biztosítja, hogy a háttérszín a többi tartalom fölé kerüljön */
}
body {
position: relative;
}
body::after {
position: absolute;
background-image: url('/Users/Csabi/Documents/Website/Pictures/background.jpg');
background-size: cover;
background-repeat: no-repeat;
z-index: 0; /* biztosítja, hogy a háttérkép a többi tartalom alá kerüljön */
}
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!