Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Laikusként oop -ben a "class"...

Laikusként oop -ben a "class" nekem olybá tűnik, mint általában a függvények a procedurális prg-ozásban. Mi a fő eltérés?

Figyelt kérdés

[link]

Néztem oktatóvideókat az oop-ről, mivel nem értek hozzá, ezért kérdezném, mi a fő eltérés az oop és a procedurális programozás között?

Első blikkre elég hasonlónak látszik a kettő, az oop-ban a class olyasminek látszik számomra egyelőre, mintha függvény volna, amit átvehetnek az objektumok. Kb ezt csináljuk a procedurálisban is, nemde? Vagy van valami lényegi eltérés a kétfajta megközelítés között?

2024. márc. 11. 06:23
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
*struct
2024. márc. 16. 02:32
 12/13 anonim ***** válasza:

Eléggé érdekes a kérdés, mert az OOP-ban is lehetnek procedurális kódrészletek.

Szerintem az OOP és az OOP mentes ("hagyományos") programozás különbségét akartad kérdezni.

Hagyományos: Megszülsz egy random embert. Van karja. Tudja mozgatni. Mondod neki, emelje fel. Szülsz még egy embert. Hát neki legyen lába, mert őt el akarod küldeni a határon túlra. Harmadik szülésnél már azt kívánod, hogy bárcsak lenne karja és lába is az emberkének, meg akkor már cigánykereket is tudjon hányni.

OOP: Van egy cellád emberklónokkal, akiknek pontosan ugyanolyan testrészeik vannak, ugyanazokat a testrészüket tudják mozgatni, ugyanazokat a mozdulatokat el tudják végezni. Kivehetsz a cellából egy embert és megkérheted, hogy mozgassa a karját. De elküldheted a határon túlra is, akár cigánykereket hányva. Nem kell három embert szülnöd, mert elég csak egy, hiszen genetikailag kódolva el tudja mindet végezni.

2024. márc. 23. 18:36
 13/13 anonim ***** válasza:
jujj, 14x leírtad, hogy szamurály... valószínűleg ezért szomorú a szamuráj
dec. 16. 23:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!