Most mit tegyek?
35 éves vagyok, jogi területen dolgozom diplomásként.
2020-ban kezdtem el egy PTI másoddiplomát, mivel
- volt egy tök jó beosztásom, ahol effektív dolgoztam egy nap kb 3 órát, tehát volt 5 óra szabadom és nem akartam semmittevéssel tölteni
- a Covid miatt be se kellett járni, se suliba, se munkahelyre
- most se keresek rosszul(750 nettó), de esélyes volt hogy ennél többet is kereshetnek
- ha találok egy jó homeoffice állást, akkor munkahelyről duplabérért dolgozhatok.
És a legfontosabb:
Nem állt tőlem messze, mivel ez volt a második hely annak idején(info tagozatos voltam), amit megjelöltem és fel is vettek, de maradtam a jognál.
Az is tervbe volt véve, hogy frankó kalandjátékokat fogok csinálni.
Tehát igazából 2020-ban teljesen motivált voltam, egyszerűen tökéletes tervnek tűnt.
Ennek megfelelően végig tanultam szépen, mindenben elmerültem, volt időm, minden rendben volt.
Most viszont kb fél éve azt látom, hogy az egész IT ipar kivan.
Tavaly ilyenkor kb hetente találkoztam ajánlattal, volt egy rakás junior pozíció, de LinkedIn-en is jöttek szép sorban. A csoporttársaim, Discord csoportok is ezzel voltak tele.
Most sehol semmi, a kapcsolataim is mind dobják be a törölközőt, nem tudnak semmit.
Leépítés, hire freezing stb van a legtöbb helyen, tehát
valaki elmegy, nem vesznek fel újat a helyére stb.
Most próbálnám úgy felfogni, hogy csak átmeneti , mert máshol is ez van, de azt látom valahogy, hogy ez ennyi volt, lőttek az egésznek, kb vagy 2 napja csak lesek magam elé.
Mit gondoltok, van értelme folytatni tovább?
Államvizsga lenne hátra.
Na jó, azt már megcsinálom, de semmi kedvem hozzá.
Jó, szerintem a hígítót tegyük el.
Ott voltam 99-ben, nem volt lófsz se az IT-ben, az egész országban volt kb 2 ember, aki tudta mit csinál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!