Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Melyik az a programnyelv,...

Melyik az a programnyelv, amivel a legegyszerűbben lehet Androidra appot készíteni?

Figyelt kérdés

Egy egész egyszerű nyelvtanuló appot szeretnék csinálni, ahol bizonyos nyelvtani szabályok alapján kell több szóból kiválasztani a helyeset.

A letölthető appok túl sokrétűek, nekem csak egy bizonyos, konkrét nyelvtani témakör gyakorlására kellene.

Amit eddig fejlesztőkörnyezetet láttam, azok mindegyike egy űrhajó műszerfalára emlékeztetett, a kód is valahogy bonyolultabb, az általam megszokottól. Oké, ezeket meg lehet szokni, de kérdés, van-e valamilyen egyszerűbbnek mondható rendszer, amivel egyszerű funkciókat könnyen meg lehet valósítani.

Nem vagyok fejlesztő, de írtam már pár (a fentinél bonyolultabb) programot. Szóval a logika megvan hozzá, csak a technológia a kérdés.

febr. 24. 23:15
 1/6 anonim ***** válasza:
47%
Erre a feladatra felesleges appot fejleszteni, vannak netes eszközök (kahoot, quizlet, stb.). Ha mégis fejleszteni akarsz, akkor Kotlin.
febr. 24. 23:54
 2/6 anonim ***** válasza:

MIT app inventor tökéletes erre. Kicsit olyan, mint a scratch, tehát így legózgatni kell benne. Ilyen egyszerűbb appok készítésére a legjobb, már ha nem a mobilfejlesztés tanulása a lényeg számodra, hanem csak maga az app.

Persze azt fontos kihangsúlyozni, hogy ezzel nem igen lehet optimalizált és nagy célközönségnek szánt appokat csinálni. Saját magadnak meg haveroknak ez okés lesz, de ha valami más célod van vagy mobilfejlesztést tanulnál, akkor szánd rá az időt és tanulj meg rendesen mobilra fejleszteni.

febr. 25. 11:22
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
febr. 25. 13:18
 4/6 anonim ***** válasza:
Gdevelop
febr. 25. 14:07
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha neked megfelel, létezik olyan BASIC környezet, ami androidon futtatható. A BASIC meg egy kb. két-három nap alatt megtanulható nyelv, legalábbis azon a szinten, amire neked szükséged van.
febr. 25. 14:39
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi!
febr. 26. 09:17

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!