Kvantuminformatika matematikusként vagy inkább fizika kell? (több lent)
Konkrétan nem tudom miből áll mostanában a kvantuminformatika (meddig jutottak és mi az amivel most haladnak), de véleményem szerint gimis szintű fizika nagyon nagyon kevés ehhez. Gimnáziumban alapjában véve nem tanítanak kvantumfizikát. A kvantumfizika törvényei és alapösszefüggései nélkül nem értenéd meg, pontosan hogyan működik egy kvantumszámítógép. És mivel ezek még csak fejlesztés alatt állnak (vagyis nem egy kész keretrendszeren csak egy progit kell összedobni), erőteljesen szükség van ebben mély ismeretekre. Persze a matematika is kell hozzá.
Nem tudom jelenleg mennyi intézmény foglalkozik q.informatikával, de szerintem ott még nagyon a kezdeti fejlesztések mennek, pár prototípus van, amin fejleszteni szeretnének, ahhoz pedig fizika és matematika doktorátus is ajánlott, különben hozzá sem tudsz szólni a témához.
De mindez csak az ÉN személyes véleményem. Ha valaki nem ért velem egyet, kifejtheti miért gondolja másképp, nem kell lepontozni :)
Ha megvan a matek alap, akkor nem nehéz az ehhez kellő fizikát pótolni, mert neked a fizika egy bizonyos területéhez kell érteni.
Nyílván ha most lennél matek bsc-d előtt, akkor fizikát tanácsolnék, de így menj el és csináld a matekot, mert a fizikához kellő tudást így magadtól is fel tudod szedni. Azaz feltételezem nem életidegen érzés keményen matekos és száraz könyveket forgatnod.
Én ml területen vagyok matek msc-vel, de érdekel hobbi szinten nem csak a quantuminformatika miatt a quantum fizika. Egyszerűen nagyon érdekesnek találom és 2021 óta aktívan követem a kutatásokat is.
Nekem matek msc után nem volt nehéz felvenni a fizikát, mert hát a legnehezebb része már pont ment:D nekem ami nehéz volt, hogy nagyon keverednek a jelölések és quantum fizikán belül rengeteg olyan dolog van amit olyan fura megérteni, mert egyáltalán nem logikus. Gondolom te is érzed, hogy a matek világa mennyire szépen épül fel és minden teljesen logikusnak érződik, na ez quantum fizikába felejtős sajnos.
Lényeg a lényeg, hogy nehéznek nem nehéz, mert a matek a legrosszabb része, én inkább furának mondanám. De matek msc után egyedül is tudod ezt tanulni, nem fog gondot okozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!