Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java fejlesztő melyik IDE-re...

Java fejlesztő melyik IDE-re esküsztök Eclipse vagy Netbeans?

Figyelt kérdés
2024. jan. 13. 15:21
 1/10 anonim ***** válasza:
86%
IntelliJ
2024. jan. 13. 15:26
 2/10 anonim ***** válasza:
86%
IntelliJ.
2024. jan. 13. 15:38
 3/10 anonim ***** válasza:
81%
A kettő közül Netbeans, de leginkább IntelliJ.
2024. jan. 13. 15:40
 4/10 anonim ***** válasza:
78%

IntelliJ a standard mindehol, ahol dolgoztam. Egyetemen is azt használtam Javás tantárgyaknál és most otthon is azt használom.

Ha nem dolgozol még, akkor a community is bőven elég, amikor már van munkád fejlesztőként és úgy fogsz hobbi projektekbe és már kihasználod az Ultimate verziót, akkor a license abszolút nem nagy költség már.

2024. jan. 13. 18:56
 5/10 anonim ***** válasza:
69%
IntelliJ.
2024. jan. 13. 22:12
 6/10 anonim ***** válasza:
6%
Java, LoL
2024. jan. 14. 09:50
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom IntelliJ de én a netbeanst szoktam meg anno.
2024. jan. 14. 12:31
 8/10 anonim ***** válasza:
15%

IntelliJ Ultimate + GitHub Copilot

Így nyilván mind2 fizetős, de IT fizuból nevetve.

2024. jan. 14. 18:43
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Egyiket sem tartom jobban ia másiknál. Azt kell használni, amelyik számodra a legjobban kézre áll.
2024. jan. 15. 03:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Ahogyan írták is előttem, nincs olyan, hogy valamelyik konkrétan jobb vagy rosszabb, mindig a feladat és a konkrét projekt határozza meg, melyiket érdemes használni. Mindegyik nagyon profi IDE.

Ipari környezetben Netbeanst használtunk 20-25 éve, később áttértünk Eclipse-re, ami számunkra hasznosabb pluginokat tartalmazott és gördülékenyebb volt benne a munka. Néhány éve kezdett el feljönni az IntelliJ, talán az androidos ágának sikere miatt is, amit keblére emelt a Google. De amióta a GitHub Copilot igazán beindult, azóta különösen megnőtt az értéke, mi is elsősorban ezt használjuk. Van néhány munkatársam, aki a VS Code-ra esküszik (személyes preferenciáim miatt nekem ez nem jött be sajnos), ami igen jó Copilot támogatással rendelkezik. (Különösebb tapasztalatom nincs róla, ezért nem tudok több részletet erről.)

Fejlesztéshez felváltva használom az Eclipse-et és az IntelliJ-t (Community, nem fizetős). Előbbit főleg meglévő programok módosításához, különösen kedvelem a debug szolgáltatásait és egyes pluginjait. Az utóbbit főleg új kód készítéséhez, kihasználva a Copilot támogatását. Nagyon ősi Java projektek kezelését az Eclipse tudja, az IntelliJ nem, amikor ezeket kell modernizálni, akkor a régi projektet Eclipse-ben nyitom meg.

Van még pár újabb, feltörekvő IDE, néha kipróbálom egyiket-másikat, vannak elég jók is köztük, de eddig nem éreztem hogy váltanom kellene.

dec. 30. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!