Visual studio 2019 ben készítettem egy programot, újratelepítés után az exe fájl nem indul, miért?
#20: Igen, és a kérdező programja is egész biztosan húszezer oldalon férne el.
Innentől kezdve a jelen kérdést illetően a válaszod relevanciája zérus.
You must install or update .NET to run this application.
Ezt írta a parancssor
De felraktam, updateltem a windows 10-et is, és a visual 2022 nehogy már ne rakja fel a legújabbat...
"[...] nehogy már ne rakja fel [...]"
Ezt nem te fogod eldönteni! Ha a programnak erre van szüksége, akkor szépen felrakod manuálisan a megfelelő verziót! Már ha futtatni akarod...
Az egyik legnagyobb probléma a .Net-tel, hogy tucatnyi verziója létezik, és nem mindig működik a kompatibilitás. Véleményem szerint ezt nagyon elbaltázták a Microsoftnál, de ez most nem lényeg.
Fel kell tenned azt a verziót, ami a készült programhoz szükséges.
suibjektív vélemény, de én ha Windowsra programozok, pont az ilyen problémák elkerülése érdekében inkább a natív utat választom. Tök jó koncepciónak tűnt anno a .Net, tutibiztos menedzselt kód, meg kicsit a Java-ra hajazó, csak annál hatékonyabb, már-már platformfüggetlen kód, tényleg nagyon jónak tűnt eleinte. Csak aztán a Microsoftnak sikerült istentelen nagy káoszt csinálnia, a gyakorlatban sokkal kevésbé futok kompatibilitási problémákba, ha natív Win64 (esetleg Win32) alkalmazást készítek.
Végülis amit 25-ös írt, azt elfelejtették nekem megemlíteni :D
Át is állok a Pythonra.
Mondjuk az sem natív, tekintve, hogy az meg interpretált nyelv, és pont most vagyunk túl egy sz*patósabb időszakon, ami abból adódótt, hogy a Python 3-as verziója inkompatibilis a 2-essel, és még idén is több olyan problémába futottam bele, hogy a szoftver még a 2-est igényelte volna, de a rendszerre a 3-as volt feltéve... Meg aztán anélkül nem fog futni, hogy maga a Python fel ne lenne telepítve. De igazából a te dolgod. :-)
Natív alkalmazást mondjuk C++-ban tudsz fejleszteni, bár VS alatt vigyázni kell, mert tud .Net-ex alkalmazást is létrehozni, meg natívat is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!