Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mennyire számítanak a tesztek...

Mennyire számítanak a tesztek LinkedIn-en?

Figyelt kérdés

Vannak különböző skill tesztek. Pl C#, vagy mySQL, ha jól teljesítünk, kiírja, hogy jobb voltál mint az emberek valamennyi %-a.

Ezeket a munkáltatók nézik egyáltalán?

2023. nov. 20. 18:33
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Illetve mi számít jónak?

Vannak már saját projektjei pl?

Csak hogy hogyan készüljek, mire számíthatok, milyen készségeket fejlesszek, ha munkát szeretnék mielőbb.

2023. nov. 21. 02:36
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
11: hol tartasz most?
2023. nov. 21. 10:50
 13/19 A kérdező kommentje:

Ha a projektre gondolsz: ASP.NET MVC, használtam msSQL-t, Bootstrapet, meg javascriptet és entity frameworkot.

van egy webshopom, az objektumelvűség és az adatbáziskapcsolat működik, a "frontend" része is megvan. Githubra mindig pusholgatom fel szépen a fejlsztéseket, meg amik kellenek bele, bár igaz nem egybőll kezdtem, csak miután volt egy stabilabb változat, de azóta folyamatosan commitolgatok lépésenként, hogy átláthatóbb legyen, meg látszógjon, hogy én csináltam, nem csak leszedtem valahonnan.

Igazából a szűrők, meg a renezés működik, egymástól függetlenül oldottam meg, mármint futtatva. Van egy aszinkron művelet, ami egy ontrolleren belül bemeneti értékként megkapja az összes szűrőt 2 külön submit gombbal kezelve, bemeneti paraméterek nullablek, kivéve a "sortOrder", ami az utolsó paraméter, alapból ár szerint növekvő.

Létrehoztam egy külön servicet, amin keresztül szűröm az adatokat, meg lekérem a sorrendet is, eleinte a controllerben volt, de az újrafelhasználhatóság, meg az átláthatóság miatt végül kiszerveztem és ott csinálom meg sima egymás utáni if-ekkel, tehát a szűrt adatokat minden lépéssel tovább szűröm, hogy egy egyre kisebb metszetet kapjak. Ezt a servicet a controllerben hívom meg, ami kapcsolódik egy dbcontextel. Van még egy Details View-m is, ami egyedi oldalakat hoz létre a listából, id alapján. Amikor rákattintok a termék kártyájára, annak az id-jával egy másik aszinkron művelettel a FirstOrDefaultAsyncal megkeresem azt az id-t az adatbázisban és ezeket küldi el a Data View-nak.

Itt ilyen lenyitható kialakítás meg hasonlók vannak, ezzel tököltem az időm jelentős részét, hogy reszponzív legyen, mert mindig egymásba akartak csúszni az adatok, meg nem működtek a gombok se, de mostmár szerencsére működik, egy számlálót is betettem, ami JS-el dinamikusan változtatja a kiírt termék árát, ha növeljük a számlálót, ezzel jópár napot eltöltöttem, mikor rájöttem, hogy a lebegő számtípust(dollárban adtam meg az árakat) rosszul konvertálja át a javascript. MsSQLben 0.00 formátum van, de miután beolvassuk az adatokat adatbázisból, átkonvertálja 0,00 formátumra, a Javascipt pedig 0.00 formátumot ismeri csak fel, úgyhogy beleírtam egy olyat, hogy:

"price = price.replace(',', '.');"

nem tudom ez mennyire elegáns megoldás, de ha valakinek esetleg van másik ötlete erre, elő vele. Ha nagyon gáz, esetleg elhagyhatom a tizedes részét és intet használhatok, de abba is bele lehet kötni a dollár miatt.

CSS és JS osztályokat szintén kiszerveztem, a Razorokban csak egyetlen script részlet van, az is csak egy modell tulajdonságot ad át a JS-nek(egységár), hogy ki tudja számolni mennyit kell visszaadni kiíratásra, miután a számlálót változtatjuk.

Ajax műveleteket még nem tettem bele, majd szeretném lecserélni ajaxra a lekérdezéseket, egyszer próbálkoztam már vele, de egy nap után befejeztem, hogy először inkább egy működő weboldal legyen, majd utána szórakozgatok vele.

Úgyhogy most előbb a cookiekat szeretném megoldani, vagyis pontosabban, hogy a kosárba el tudjak menteni adatokat és cookiekkal tároljam egy hétig, most ezen dolgozom, esetleg még gondolkodom, hogy egy regisztrációt-bejelentkezést meg kéne csinálni, régebben csináltam már PHP-ban, ott JSONben tároltam a regisztrációkat, de lehet itt kicsikét nagyobb kihívás lesz.

Még ami elég sok időt elvett, hogy igényes legyen az oldal, fel kellett tölteni egy csomó adatot msSQLben, aztán még a különböző termékeket is körbevagdosni, hozzáadogattam alfa csatornákat PS-ban, hogyha esetleg változtatnék a hátteren később. Egyébként elektronikai dolgokat tettem fel, pl okostelefonokat, bár ez inkább csak a sok adat miatt fontos, nem írtam le mindenegyes kameraparamétert, kb 20-25 tulajdonságot csináltam mindegyikről + egy hosszabb leírást írtam angolul, úgyhogy ezzel sok idő elment, de ha már ennyit dolgoztam rajta, szerettem volna, hogy igényes is legyen. A képeknek amúgy nem ugyanakkor szélességet adtam, csak arányaiban mind 1:1-es, de ez már elég hogy a webshopban egységes legyen, többit megoldottam stílusokakkal.

Szerintem összességében igényes a kódom, legalábbis az átláthatóságot, behúzásokat nézve, próbáltaam mindent kiszervezni és látszik rajta, hogy van benne munka, néhol hagytam kommenteket is.

Álláshírdetéseket nézegettem mostanában, hátha valami junior pozira sikerül bejutnom, amíg készítgetem a webshopom, addig is hátha találok valamit, de ahogy nézem nem nagyon vannak junior pozik, úgyhogy akarok csinálni egy asztali alkalmazást, mert sok helyen látom, hogy WinForms, WPF, WCF, XAML, NuGEt, stb... etchnológiákat várnak el, hátha egy újabb projekttel több lehetőség nyílna meg előttem, ha legalább egy alapszinten sikerülne megtanulni ezeket a technolókiákat.

Gondolkodtam azon is, hogy egy másik webappot csinálok, de először inkább egy asztali alkalmazást szeretnék készíteni, hátha pont ezzel kapnék munkát.

Vagy esetleg ötletek, hogy hol induljak el? Nincs semmi végzettségem, de örülnék ha találnék egy helyet, ahol tudok munkatapasztalatot szerezni és fejlődni, akár fele fizetésért is, csak elinduljak valahol...

2023. nov. 21. 18:20
 14/19 anonim ***** válasza:
23%
Még nagyon az elején vagy, de valami kis céghez lehet felvesznek.
2023. nov. 21. 20:59
 15/19 A kérdező kommentje:

És hány projekt kell, hogy ne legyek az "elején". Illetve milyen jellegűek?

Hol találhatnék kis cégeket?

2023. nov. 21. 21:08
 16/19 anonim ***** válasza:
0%
Nem ártana valami végzettség, a komolyabb cégeknél követelmény.
2023. nov. 21. 21:15
 17/19 A kérdező kommentje:

Nem minden helyre elvárás a végzettség, egyik ismerősöm egy multinál dolgozik projektmenedzserként. Egy brit cégről van szó, ő azt mondta, hogyha jól előadom magam interjún, senkit nem érdekel a papír.

A magyarországi irodában 500+ fő dolgozik, úgyhogy nem egy kis cég.

Nem tudom milyen szakterületen dolgozol, de nekem van egy olyan érzésem hogy nem IT. Vagy ha igen, neked az összes kollégád rendelkezik végzettséggel?

2023. nov. 21. 21:23
 18/19 anonim ***** válasza:
0%

17: a project manager nem fejlesztő, ez lehet az oka.

Amúgy szoftverfejlesztő vagyok amerikai multinál. Minden kollégámnak van diplomája, a többségnek mester diplomája is.

2023. nov. 21. 21:32
 19/19 A kérdező kommentje:

Igen, nem fejlesztő, viszont fejlesztőkkel dolgozik együtt, van tapasztalat a háta mögött, valószínűleg jobban rálát a felvételi folyamatokra, mint egy sima fejlesztő.

De ha így van, ahogy mondod, nem megyek amerikai céghez, megelégszem egy brit vagy német céggel is :)

2023. nov. 21. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!