Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » A perfekt kód vajon lehetséges?

A perfekt kód vajon lehetséges?

Figyelt kérdés
Azon töröm a fejem, hogy ha az MI vagy AI nekiáll programokat generálni, akkor képessé lehet a saját programjainak tökéletesítésére is. Lefordíthatja, kitesztelheti, akár a tökéletességig fejlesztheti a maga programjait. Ha ehhez hozzáadódik a számítási teljesítmény növekedése, akkor ez a kettő együtt végképp kinyírhatja ezt a szakmát, vagy van esélye a programozói társadalomnak a túlélésre? Ki mit gondol erről?

2023. okt. 9. 02:34
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
90%
Elárulom, hogy kb mindig is létezett integer műveletekkel megvalósított lebegőpontos függvénykönyvtár. Helyette is kb ujjgyakorlat volt workaroundokkal megoldani. Tán 486 óta nincs külön tokban az FPU. Alapfogalmakkal nem vagy tisztában, szerintem is kár segíteni próbálni neked, egyszerűen nem tudod értelmezni a szavakat, és combat módban válaszolsz, pedig semmi okod nincs rá.
2023. okt. 9. 20:03
 22/42 anonim ***** válasza:
92%
"aki nem dokumentált utasításokról hadovál, az ilyen kérdésekhez inkább ne szóljon hozzá." Ugyan nem én lettem megszólítva, mert erről nem én írtam. Annyira nem léteznek "nem dokumentált utasítások", hogy elkezded a google-ba beírni, hogy x86 undoc és már dobja is ki a google, hogy kiegészítse a kereső kifejezést erre: "x86 undocumented instructions". És rengeteg ilyen utasítást felsorolnak. Igaz, hogy ezek egy része a régebbi processzorokban voltak, de attól még létező dolgok ezek.
2023. okt. 10. 00:22
 23/42 A kérdező kommentje:

"Annyira nem léteznek "nem dokumentált utasítások", hogy"

Ki mondta, hogy nem léteznek? Libamáj pástétom is létezik, csak a kérdéshez nincs semmi köze, ahogy a nem dokumentált utasításoknak sem. Egyébként, ilyesmikre alapozva senki nem fejleszt.

2023. okt. 10. 18:21
 24/42 anonim ***** válasza:
100%
De jó amúgy, hogy erre az egy értelmetlen baromságra reagálsz töki...
2023. okt. 10. 21:06
 25/42 anonim ***** válasza:
90%

Mi az optimális? Ha csak a műveletigény és memóriahasználat vonalon mozgunk, akkor is elmondható, hogy egy bizonyos szint után ezek egymás rovására fejleszthetőek csak. (Példa: elcachelsz adatokat, hogy megússzad, hogy később újra ki kelljen számítani, így a programod gyorsabb lesz, de nagyobb lesz a memóriaigénye)

Arról nem is beszélve, hogy egy program fejlesztésekor ennél lényegesen több szempontot kell figyelembe venni, amelyek legtöbbször egymás kárára fejleszthetőek. Ott van pl a biztonság. Berakhatsz számos biztonsági elemet, de ezeknek mind műveletigénye is lesz.

Nincs olyan, hogy optimális kód.

2023. okt. 11. 07:19
 26/42 A kérdező kommentje:

"Nincs olyan, hogy optimális kód."

Szerinted, de te nem vagy programfejlesztő szakember.

2023. okt. 11. 11:53
 27/42 anonim ***** válasza:
92%

:D

26: köszönöm, majd szólok róla a főnökömnek is :D

Amúgy szerintem viszonylag érthetően leírtam azt is, hogy miért nincs. Abból átment valami?

2023. okt. 11. 12:07
 28/42 A kérdező kommentje:

Igen, az jött át, hogy nem értesz ahhoz, amiről beszélsz. Ezért is mondasz olyasmit, amit, mert úgy gondolod, hogy az már pedig úgy van.

Nincs úgy.

Ez meg külön egy Darwin díjas ötlet:

"Példa: elcachelsz adatokat, hogy megússzad, hogy később újra ki kelljen számítani, így a programod gyorsabb lesz, de nagyobb lesz a memóriaigénye)"

2023. okt. 11. 13:58
 29/42 anonim ***** válasza:
100%
Oké, fejtsd ki kérlek, hogy szerinted mi nem állja meg a helyét abban, amit írtam.
2023. okt. 11. 14:52
 30/42 A kérdező kommentje:

Amiről írtál, ez a cache felvetés, az szimpla tervezési hiba a megvalósítás szintjén és egy rossz ötlet a tervezés szintjén.

A biztonság is eshetőleges, hiszen vannak helyzetek, amikor a biztonság (gondolok itt adatbiztonságra, kártevők elleni védelemre, a futtató környezet mint hw/sw együttes fizikai védelmére) egyszerűen nem szempont.

2023. okt. 11. 15:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!