While ciklus annyiszor fut le másodpercenkent a gépen amilyen "erős" a géped?
De, a commodore-ban pont egy MHz-es processzor dolgozott.
Nevezetesen egy 6510-es.
Amikor 20 éves voltam, akkor a főiskolán a legtöbb tanár ódákat zengett a régi 8 bites procikról, a 6502-ről meg a z80-ról. Én meg akartam tudni, mi ez a nagy vonzerő és akkoriban vettem ilyen kétezer forintokért egy primo-t, egy vic 20-as commodore-t és egy C16-ost. Azokat szedtem szét, úgy ismertem meg ezeket a procikat.
Legalább egy kérdést tudnál normálisan megfogalmazni ha már a téma iránt érdeklődsz. Mi az hogy másodpercenként annyiszor fut le a ciklus amilyen erős a gép? Itt egy példa ami a büdös életben nem fog lefutni 1 másodperc alatt:
using System;
using System.Threading;
namespace SleepExample
{
class Program
{
static void Main(string[] args)
{
while (true)
{
Thread.Sleep(120000);
}
}
}
}
Ha arra vagy kíváncsi, hogy a processzor "erőssége" összefüggésben van-e a ciklus futásidejével, akkor a válasz az, hogy egyrészt a ciklus kiértékelési feltételétől, valamint a ciklusmagban szereplő utasításoktól függ.
"Ha arra vagy kíváncsi, hogy a processzor "erőssége" összefüggésben van-e a ciklus futásidejével, akkor a válasz az, hogy egyrészt a ciklus kiértékelési feltételétől, valamint a ciklusmagban szereplő utasításoktól függ."
Tudsz még sok ilyen baromságot?
Megnéztem, íme:
"Az ATmega328 egy egycsipes mikrovezérlő (MCU - MicroController Unit), amelyet a Microchip Technology Inc. gyárt, és a megaAVR sorozat tagja. A 8 bites Atmel AVR processzoron alapul, amelyet flashmemória és különböző perifériák egészítenek ki."
Már csak azt nem tudom, hogy az ízig-vérig amatőr, földhülye bunkó bácsi miről röfög a 8. hozzászólásban?
Öreg maki!
Csak hogy tudd, a 18-as válaszoddal nem nekem ugatsz, hanem valaki másnak.
Ezen túl: jobb lenne ha kussolnál, mert ha nem hetvenhét, hanem 140 éves lennél, akkor is csak egy hónaljszagú, nagy fopájú, kis tudású, gyenge amatőr maradnál.
Elárulják ezt rólad a soraid, büdös, vén senkiházi.
Az elektromosság oktatásánál ún. ideális áramköri elemekről szól a mese. Éppen így az 1 és 2 MHz is példa volt, lehetett volna 1 és 2 Hz is, vagy GHz, tök mindegy, na és ide kivánkozik az is, hogy ilyen példák esetén nincs operációs rendszer, meg multitaszk, meg minden más szar, amit te ide fingottál, meg hazudtál, tudatlan, köcsög majom. Engem meg felejts el, mert ha megunom a köcsögösködésedet, akkor én talállak meg, bozótlakó, de akkor rábaszol, legalább úgy, ahogy a másik gyökér is, aki, hozzád hasonlóan "kitalált" engem magának.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!