Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » While ciklus annyiszor fut le...

While ciklus annyiszor fut le másodpercenkent a gépen amilyen "erős" a géped?

Figyelt kérdés
2023. szept. 26. 19:24
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
11%

De, a commodore-ban pont egy MHz-es processzor dolgozott.

Nevezetesen egy 6510-es.

Amikor 20 éves voltam, akkor a főiskolán a legtöbb tanár ódákat zengett a régi 8 bites procikról, a 6502-ről meg a z80-ról. Én meg akartam tudni, mi ez a nagy vonzerő és akkoriban vettem ilyen kétezer forintokért egy primo-t, egy vic 20-as commodore-t és egy C16-ost. Azokat szedtem szét, úgy ismertem meg ezeket a procikat.

2023. szept. 26. 21:23
 12/22 anonim ***** válasza:
61%
Primo: 3,75MHz. A többi stimmelhet, bár azoknál is változat függő volt, hogy 1 vagy 2MHz-esek voltak.
2023. szept. 26. 21:30
 13/22 anonim ***** válasza:
34%

Legalább egy kérdést tudnál normálisan megfogalmazni ha már a téma iránt érdeklődsz. Mi az hogy másodpercenként annyiszor fut le a ciklus amilyen erős a gép? Itt egy példa ami a büdös életben nem fog lefutni 1 másodperc alatt:

using System;

using System.Threading;

namespace SleepExample

{

class Program

{

static void Main(string[] args)

{

while (true)

{

Thread.Sleep(120000);

}

}

}

}

Ha arra vagy kíváncsi, hogy a processzor "erőssége" összefüggésben van-e a ciklus futásidejével, akkor a válasz az, hogy egyrészt a ciklus kiértékelési feltételétől, valamint a ciklusmagban szereplő utasításoktól függ.

2023. szept. 27. 00:39
 14/22 anonim ***** válasza:
96%
Természetesen függ. Mi anno az egyetemen az n királynő probléma brute force megoldásával benchmarkoltuk egy P4 és egy korabeli modern laptop közti különbséget.
2023. szept. 27. 08:17
 15/22 anonim ***** válasza:
38%

"Ha arra vagy kíváncsi, hogy a processzor "erőssége" összefüggésben van-e a ciklus futásidejével, akkor a válasz az, hogy egyrészt a ciklus kiértékelési feltételétől, valamint a ciklusmagban szereplő utasításoktól függ."

Tudsz még sok ilyen baromságot?

2023. szept. 27. 10:28
 16/22 anonim ***** válasza:
38%
Az ATMega328 az hány bites procit tartalmaz?
2023. szept. 27. 13:21
 17/22 anonim ***** válasza:
15%

Megnéztem, íme:

"Az ATmega328 egy egycsipes mikrovezérlő (MCU - MicroController Unit), amelyet a Microchip Technology Inc. gyárt, és a megaAVR sorozat tagja. A 8 bites Atmel AVR processzoron alapul, amelyet flashmemória és különböző perifériák egészítenek ki."

Már csak azt nem tudom, hogy az ízig-vérig amatőr, földhülye bunkó bácsi miről röfög a 8. hozzászólásban?

2023. szept. 27. 13:36
 18/22 anonim ***** válasza:
0%
17: Nem a 8 bitről, hanem az 1MHz-ről beszéltem, hogy az kb. 40 éve nem divat. Az ATmega328 20MHz-es. Igen távol áll az 1MHz-től. Az, hogy le lehet vinni benne az órajelet egészen 32kHz-ig attól ez még egy 20MHz-es processzor. És nagyon kevés alkalmazás az ahol esetleg az ember elgondolkodik, hogy egy ATmega-n megéri levinni az órajelet (max. ha szükséges extrém alacsony energia felvétel, de az nem az általános eset, amiről egy ilyen kérdésben beszélünk. Innen látszik, hogy irtózatosan nem értesz semmihez az égadta egy világon csak böfögöd a hülyeségeket).
2023. szept. 27. 16:20
 19/22 anonim ***** válasza:
30%

Öreg maki!

Csak hogy tudd, a 18-as válaszoddal nem nekem ugatsz, hanem valaki másnak.

Ezen túl: jobb lenne ha kussolnál, mert ha nem hetvenhét, hanem 140 éves lennél, akkor is csak egy hónaljszagú, nagy fopájú, kis tudású, gyenge amatőr maradnál.

Elárulják ezt rólad a soraid, büdös, vén senkiházi.

Az elektromosság oktatásánál ún. ideális áramköri elemekről szól a mese. Éppen így az 1 és 2 MHz is példa volt, lehetett volna 1 és 2 Hz is, vagy GHz, tök mindegy, na és ide kivánkozik az is, hogy ilyen példák esetén nincs operációs rendszer, meg multitaszk, meg minden más szar, amit te ide fingottál, meg hazudtál, tudatlan, köcsög majom. Engem meg felejts el, mert ha megunom a köcsögösködésedet, akkor én talállak meg, bozótlakó, de akkor rábaszol, legalább úgy, ahogy a másik gyökér is, aki, hozzád hasonlóan "kitalált" engem magának.

2023. szept. 27. 16:47
 20/22 anonim ***** válasza:
12%
Mi vaaan? 20 MHz-es processzor? Hol? Ilyen nincs. Nem létezik. Minden órajellel meghajtott processzornak van egy, gyártó szerint megállapított frekvenciatartománya, amin belül üzemeltetve a gyártó garantálja a dokumentáció szerinti működést. Aztán, hogy a frekitartományon belül ki, hogy hajtja meg a procit, az már az ő dolga. Vicces lenne, ha 20 MHz-es felső frekihatár alatt nem hajthatná senki azt a processzort, amit megvásárolt. Mekkora hülyeség ez már öreg sutyedli? Még a gyártó cég is csak 16 MHz-en hajtja az ATMega328-at. Mindenki úgy hajtja, ahogy neki tetszik, vagy ahogy az igények megszabják. Szóval, ne zörögjél már ilyen állatságokat. Ha a processzor más eszközökkel is együtt kell működjön, akkor a másik eszköz üzemi frekvenciája lehet határ, de lehet a fogyasztás csökkentése is cél, valamilyen kimenet meghajtása is igényelhet fix frekit (RS-232, bitbang, videojel generálás). A telókban, táblagépekben, notikban is terhelés függvényében változik a frekvencia. Parasztbácsi, tényleg elvontathatnád magad innen az irgalmatlan hülyeségeiddel, kitalációiddal, meg a buta fejeddel együtt.
2023. szept. 27. 21:07
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!