Valaki tudnâ segíteni ebben a feladatban? (lebegőpontos számok összeadásának implementációja)
Azt a feladatot kaptuk, hogy implementálnunk kell lebegőpontos számokra a négy alapműveletet, úgy, hogy csak egész értékű arithmetikát használhatunk.
Próbáltam megírni egy algoritmust összeadásra, de már ez sem működik - csak a nagyságrended találja el, de hibás eredményt ad:
Ötletem sincs, hol lehet a hiba, hogy mi hiányzik még.
Tudna valaki segíteni?
Ránéztem binárisan, és a referencia eredményben TELJESEN más van, mint nálam. =(
Gőzöm sincs, hogyan kéne megugrani ezt a feladatot... Valami nagyon nem úgy van, ahogyan azt én látom.
Youtube-ról magyarázó videókat is néztem, de azok se mondanak többet az algoritmushoz, mint amit én itt implementáltam.
De ahhoz nem elég, ha azt a bitet visszaállítom így:
mantissa_a |= 0x8000000;
mantissa_b |= 0x8000000;
?
Közben már közel járok a megoldáshoz, de még mindig hiányzik valami kis javítás:
Úgy néz ki, hogy bizonyos esetekben még egyel balra kell tolni az eredmény mantisszát... de nem látom át, hogy miért és mikor.
Ebben valaki tud segíteni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!