Online fórumokon miért beszélnek sokszor modorosan a programozók?
Mai nap szavai nálam az "gobbledegook" és az "iffy".
Aki szabadidejében levlistákra ír, meg Stackoverflowra, azoknak jellemzően nagyobb a szókincse, és szeretik is fitogtatni. Ez eddig rendben van. De van, hogy annyira b**is dolgot olvasok, érzem, ahogy bevág a programozótangám.
Mi van? Én úgy látom, hogy egy esetet kiragadsz a sokból és felnagyítod, majd általánosítasz vele.
Egy programozó/fejlesztő úgy tud segíteni, ha konkrétan leírod/specifikálod, hogy mi a hiba/problémád, és úgy tudnak segíteni.
Ha azt írod, hogy "Nem megy", azzal én se tudok mit kezdeni. Milyen inputra/Milyen környezeten/Mi/Mikor/Hogyan nem megy? Nyilván sokadszorra eljátszva sóhajtunk egyet, és inkább "szórakozz mással" érzés kap el minket, ha már kérdezni se tud.
"Egy programozó/fejlesztő úgy tud segíteni, ha konkrétan leírod/specifikálod, hogy mi a hiba/problémád, és úgy tudnak segíteni."
Ez projekció, semmi ilyenről nem írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!