Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Programozok ti gyorsan kodoltok ?

Programozok ti gyorsan kodoltok ?

Figyelt kérdés
2023. aug. 27. 07:19
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
17%
Igen, mi gyorsan. És ti?
2023. aug. 27. 07:40
 2/14 anonim ***** válasza:
20%

Amióta kint van a chatgpt ja.

Elsőnek csinálok egy működő, de rossz kódot.

Majd bedobom a chatgptnek, hogy optimalizálja olvashatóság és performancia alapján. Néha megadom neki, hogy mit használjon a megoldásában.

Ezt megcsinálja többnyire elsőre, így néha a környéken is kijavítok pár kódot és meg is van a feladat.

Közben meg csak ámulok és bámulok, hogy milyen gyönyörű kódot ír.

(Elsőre nem tudná így megcsinálni, de a chatgpt nagyon jó a ekvivalens átalakításokban és nagyon érni a clean code fogalmakat.)

2023. aug. 27. 08:37
 3/14 anonim ***** válasza:
91%
Én elég lassú vagyok, viszont ami kódot kiadok a kezemből, azzal nagyon ritkán van probléma.
2023. aug. 27. 09:03
 4/14 anonim ***** válasza:
59%

Én is lassú vagyok, de próbálok én is jó kódot írni.

A kapkodás nem segít a helyzeten, mikor jó és minőségi kódot kell írni.

2023. aug. 27. 09:48
 5/14 anonim ***** válasza:
9%

2es vagyok. Nem értem mért lettem lepontozva.

Nekem sincsenek így reviewn problémák, sőt sokszor kitüntetett figyelmet kapnak a szép megoldásaim.

Meg persze ez a jövő. A programozás abba az irányba megy, hogy elég csak maggas szinten, koncepcionálisan érteni a dolgokat és egy fajta code review ként értelmezni tudni az AI outputot. Aki nem halad a korral az lemarad.

2023. aug. 27. 10:11
 6/14 anonim ***** válasza:
15%
Azért lettél lepontozva, mert te tudod használni a ChatGPT ők meg nem. Irigyek
2023. aug. 27. 11:00
 7/14 anonim ***** válasza:
66%

Ha netán kezdő olvasná ezt, akkor szeretném leírni, hogy teljesen mindegy milyen gyorsan kódoltok, mert a legtöbb idő mindig a debugging, szóval az a pár perc amit valaki nyer azzal, hogy gyorsan kódol, kb teljesen irreleváns.

Én pl nagyon lassan kódolok és nem is tudok vakon gépelni, de ez rohadtul nem érdekel senkit, ugyan úgy medior szinten vagyok és lassan senior leszek... Sőt, egyre kevesebb kódot is írok amúgy:D ahogy halad az ember a szakmában, úgy jön majd a millió felesleges meeting...

2023. aug. 27. 12:25
 8/14 anonim ***** válasza:
24%
Gyorsan és hibamentesen dolgozok. De ezek közül csak az egyik választható... 🙂
2023. aug. 27. 13:22
 9/14 anonim ***** válasza:
51%
Kódolni gyorsan kódolok. Viszont azt megelőzi nálam egy sokkal több ideig tartó tervezés, amit úgy lespecifikálok előre, hogy bármelyik egyetemről kiesett junior is megcsinálná. Nálunk kifejezetten ezt preferálják, hogy át lehessen adni a feladatokat fájdalommentesen.
2023. aug. 27. 16:03
 10/14 anonim ***** válasza:
51%
Gondolom a gyorsaság azt jelenti hogy megszégyeníted az 1 perc alatt leütött billentyűk számában a "gyors- és gépíró" verseny győztesét...
2023. aug. 27. 16:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!