Miért tartják sokan monotonnak a programozást ?
Hm..
Leírtál 1, azaz egy mondatot 7 sorban egyetlen mondat tagoló írásjel nélkül.
Tudom, erre az a válasz: mér, nem érted?
Második olvasásra már én tettem ki gondolatban és már kezdett érthető lenni.
Kérek lepontozást, mert szóvá mertem tenni!
Bocsi, de a "természettel próbálja" résznél feladtam az olvasást.
"Miért tartják sokan monotonnak a programozást ?"
Pl.: Webfejelsztésnél:
Sok esetben a programozás sablon dolgok implementálása 100x egymás után. Annyira nem "fun" és izgalmas a 1000. gombot hatására meghívni egy API-t a backenden, aztán a backenden 10.000. alkalommal meghívni az adatbázist és ne adj isten még csinálni is valamit egy adattal.
Nagyon unalmas is tud lenni és van rengeteg eset, ahol nem kel sok kreativitás vagy tudás, csak csinálni kell úgy ahogy azt előtte már 100x megcsináltad.
@1
Ne légy igazságtalan! Én találtam egy vesszőt felülről az 5. sorban.
Nem a programozás monoton, hanem a programozás végrehajtása. A programozás egy fogalom. Ebben benne van a mechanikus automaták programozása is, ami valójában gépészeti feladat és köze sincs az informatikának hozzá. Abban bizony nincs semmi monoton. A matek a kettő között a közös. Csak míg a mechanikus programozásban a mateknak sok szintje számít, addig a digitális programozásban a számrendszereken, alapműveleteken és logikai műveleteken kívül kevés más.
Maga a programtervezés még jó, de a fizikális program írása valóban egy roppant monoton folyamat. Utána, hamár megvan a kész program, ami működik is, jön az, hogy legyen kisebb, tömörebb, vagy használatához kevesebb fizikai memória kelljen...stb, amit a megrendelők kiadnak. Utána jön, hogy amikor majd ők letesztelik, és tolják, hogy mik a bajok vele... és jön a negyvenkörös ide-oda tili-toli. Én pont ezek miatt nem megyek programozónak. Bőven volt lehetőségem belelátni, hogy mi is megy valójában. Az informatikai hardveres része sokkal jobb, bár teszem hozzá, abban is iszonyat sok a monotónia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!