Mi az a backend, és frontend munka?
Hol képeznek ilyen szakembereket?
Mennyit lehet keresni?
A címkéid alapján arra már úgy látom rájöttél, hogy programozás.
A backend ami a háttérben, a szerveren folyik, pl. adatbázis, és különböző háttérfolyamatok.
A frontend pedig amit a felhasználó lát. Itt a leggyakoribbak a Webdesignerek
Alacsonyabb bérigényhez elég lehet, de elhelyezkedési lehetőség is kevesebb van.
Nagyonb bérigényhez, és több lehetőséghez egyetemi végzettség.
Középsulival is láttam már több intelligens kollégát a szakmában, igazából itt szerintem nem a papír a fontos, hanem az elhivatottság és a szakma szeretete. Csak a pénzért programozni nehéz és jelentős hátrányokkal jár. Az egyetem viszont szvsz nem felesleges, ha speciális területre akarsz bekerülni, akkor elengedhetetlen (pl R&D, AI, Cloud, etc) az egyetem által nyújtott tudás felszedése és ehhez nyilván legjobb ha beiratkozol egy suliba.
Az internetes tanfolyamok 90%-a pénzlehúzás. Manapság az IT oktatásban van, hogy több pénz van, mint magában a szakmai munkában. Nagyon sokan meg akarják ülni ezt a lovat, de rengeteg a dilettáns, kiégett tanár is. Egy tizen pár dolláros Udemy/Pluralsight videótanfolyam néha több, mint egy többmillió forintos tanfolyam.
De persze, lehet programozgatni egy gyorstalpaló után is pár százezer forintért/hó, hogy aztán jól kiégjen az agyad a buta főnök követelményei és a leszarom típusú kollégák miatt.
Röviden, minden rajtad és a kitartásodon múlik, ne a pénzért csináld és ne hagyd magad megtéveszteni a drága kincsnek látszó szemetekkel.
"Ezekhez a munkákhoz egyetemi végzettség kell, vagy elég elvégezni ilyen tanfolyamokat, amiket az interneten hirdetnek?"
"hirdetnek"
Tudod ez olyan mint az összes többi reklám. Gondolom nem rohansz megvenni az összes drága terméket mert olyan szépnek mutatják a reklámokban. A tanfolyamokkal se tedd ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!