Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Codecoolt végzettek véleménye?

Codecoolt végzettek véleménye?

Figyelt kérdés
Röviden, szerettem volna jelentkezni eddig, viszont a készhez kapott szerződésben elég sok olyan buktató van ami miatt rengeteg pénzel megvághatnak ha nem teljesítem, amik szinte egyáltalán nem tőlem függenek.

2023. aug. 2. 20:34
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
57%

Fú rohadt idegesítő, hogy amikor valaki feltesz egy ilyen kérdést és rögtön robbannak a fanyalgók. De persze mind úgy, hogy ők nem jártak ilyen képzésre, de baromira vágják a spanyol viaszt... :D

Valahogy a logika nem áll össze, hogy miért ennyire baromira keresettek ezek a képzések, ha annyira "selejt" mind. Nyilván semmire se jó... Nevetséges.

Én a Codecoolban tanultam, életem legjobb döntése volt, mert illik a gondolkodásmódom a programozáshoz, volt rá motivációm, sokat gyakoroltam, szerettem csinálni és azóta is szeretem, illetve olyan "szakmáról" váltottam, ami unalmas és semmitérő egy olyanra ahol szórakozás dolgozni. Maga a suliban töltött idő is egy élmény volt. Most aztán jöhetnek a fanyalgók, hogy "hú még élvezted?? Az a legrosszabb, semmit sem ér, csak a kínkeserves vér-veríték ér bármit is!" :D

Ha van pénzed rá, és kb. 1 éved, mert nappali képzés szerűen tanulnod kell (ha a kb. 1 éves képzésben gondolkodsz) és az előbb leírtakkal is rendelkezel, akkor te is szeretni fogod.

Azok nem szerették, akiknek a gondolkodásmódja, beállítódásmódja nem illett ehhez a szakmához, nem gyakoroltak eleget, aztán lesnek, hogy nem értik, hogy mi van, és/vagy csak úgy minden megfontolás nélkül belevágtak, nyilván a későbbi anyagi előnyök miatt.

"amik szinte egyáltalán nem tőlem függenek" - nyilván legnagyobbrészt tőled függ, hogy hogy teljesítesz. Mennyit gyakorolsz, mennyi energiát teszel bele....Nem úgy állítják össze a képzést, hogy teljesíthetetlen legyen és rajtad kívülálló erők határoznák meg, hogy elvégzed-e. Azt pedig neked kell tudod, hogy megfelelően biztosított-e pl. a lakhatásod, anyagi helyzeted, hogy ne kelljen félbehagynod a sulit... ez a te döntésed. Nem szeretetszolgálat.

Amikor először találkoztam a Codecool-al én is hónapokig nem mertem belevágni, pl. a fenti stílusú, kioktató, lekezelő internetes anonim fórumokon olvasottak miatt. Hülyeség amit írnak, 3 mondatban amúgy sem lehet ezt így lekezelni, hogy baromság egy ilyen képzésre járni.

Nyilván az informatikának rengeteg ága van, nem te leszel a legnagyobb lángész hekker arc azért mert elvégzel egy boodcamp-et, de amit ennyi idő alatt meg lehet tanulni kezdőként, alapokról, modern, használt technológiákról, azt rendszerezve és megfelelő gyakorlatokkal, megfelelő módszerekkel megszerezheted.

2023. aug. 8. 20:47
 12/13 A kérdező kommentje:
#9 hát nem is tudom.... Tapasztalat a saját szakomnál + ismerősök véleménye IT szakról....? + úgy alapból az oktatás helyzete.....
2023. aug. 9. 05:21
 13/13 SZücsöm válasza:
71%

Kérdező. A lepontozott cs*csk*kkal ne törődj. Ezek tényleg minden ilyen kérdésnél megjelennek. Minimális igazság tartalma van a mondanivalójuknak. Annyi hogy egy most érettségizettnek, vagy idő és pénz milliomosnak én is az egyetemet ajánlanám. Ha alapból erős vagy informatikábol, vagy csak tisztában vagy azzal hogy mit és hogyan kell tanulni akkor viszont az otthoni tanulással is megoldható az 1. munkaszerzés.Abba is igazuk van hogy tanulni kell majd, csak a jó fizetés reményében nincs értelme belekezdeni és a képzés is rohadt drága.

A többi viszont mind károgás amit itt összehadováltak.

Az igazság az hogy több partner cége van a Codecoolnak akik ha junior munkaerőt keresnek nem a szabadpiacon teszik hanem a Codecoolnál. És mivel egy cégnek kb + 10-12 millió forint az ha egy Codecoolost vesznek fel ezért valószínűleg nyomós okuk van arra hogy nem a szabadpiacon válogatnak.

Nekem 5 ismerősöm van akik már lenyomták a 6 hónap gyakornoki létet és mind megkapta a bruttó 850.000 Ft kezdő fizetést.(Nem nem kezd mindenki ennyivel)

Nekem konkrétan panaszkodott 1 cég hogy másfél év elteltével minden Codecoolos otthagyta őket kb dupla bérért még a hülyék is. Tehát a normális fizetés hiányától se kell f*sni.

Viszont van pár bökkenő. 1.Ha nincs aki eltartson kb másfél évig vagy ha nincs erre tartalékod akkor bele se kezdj.

2. Jelenleg rohadtul megcsappant a junior fejlesztők iránti kereslet. Ez konkrétan azt eredményezte hogy jó pár ember koppant a padlón munka nélkül, mert vagy lehetőséget se kapott vagy a nagy túljelentkezés miatt mindig mást vettek fel.

Tehát az hogy a diákok 99-98%ának ők találtak 1. munkát eléggé bullshit szagú.

3. A szerződés amit alá kell írnod eléggé pofátlan,de ezt te is tudod. Ha nem lenne jelenleg ilyen szar a junior munkaerőpiac akkor azt mondanám hogy de tőled függ minden. Viszont így csak nagy részt függ tőled.

Az én csoportom 50%a munka nélkül maradt. De ők vagy aktívan tettek ezért vagy a leg szorgalmatlanabbak voltak a csoportban. A legbénább, de kellőképp szorgalmas csoport társam pl talált munkát.

Így utólag nekem megérte mivel sikerült betennem a lábamat a szoftverfejlesztés világába, maradandó aktív baráti kört sikerült kialakítanom, és a képzés alatt is jól éreztem magam.

Ettől függetlenül viszont senkinek se merném jelenleg jó szívvel ajánlani a képzést. Mert most tényleg nagyon szar a helyzet munkaügyileg.

2023. aug. 26. 11:59
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!