Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Milyen rendszer alapján...

Milyen rendszer alapján működik ez a számozás a billentyűzeten?

Figyelt kérdés

A Hellcarrier egy elég régóta kedvelt játék számomra, de az irányítás mindig zavart. Jó pár év múlva, nemrégiben eszembe jutott, hogy mivel a config fájl nyitott, átírom magamnak.

De ezt a számozást nem tudtam visszafejteni, én ilyen béna vagyok.

Up = 84 (Fel nyíl)

Down = 85 (Le nyíl)

Left = 82 (Bal nyíl)

Right = 83 (Jobb nyíl)

Strafe = 107 (Alt)

Fire1 = 105 (Ctrl)

Fire2 = 103 (Shift)

Land = 75 (Szóköz)

Toggle = 26 (<- ez egyáltalán nem tudom melyik. Nem haszáltam még.)

Kérdésem tehát, milyen számozást használ, és hol tudnám megtalálni / hogyan tudnám megfejteni, hogy a többi billentyűhöz milyen szám tartozik?

2023. júl. 7. 15:16
 1/7 anonim ***** válasza:
78%
Ez valami egyedi számozás, nem standard.
2023. júl. 7. 16:14
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Úgy látszik, hogy akkor marad a jó öreg kísérletezgetés :/

2023. júl. 7. 17:20
 3/7 anonim ***** válasza:
61%

Tényleg tök egyedi. A "rendes" ASCII kódok pl. a kurzornál fel: 65, le:66, jobb:67, bal: 68. Szóval még ezek egymáshoz képest sincsenek "jó" sorrendben. (Bár mondjuk "szemre" a bal-jobb-fel-le némileg logikusabb, mint a fel-le-jobbra-balra.) A szóköz ASCII kódja pedig 32, a segédbillentyűknek pedig mondjuk nincs is ASCII kódjuk...

Szóval igen, sajnos itt úgy tűnik, marad a kísérletezgetés, mert ezek a kódok teljesen egyedinek tűnnek, legalábbis az ASCII kódokból nem lehet valami egyértelmű módszerrel kiszámolni őket.

2023. júl. 7. 19:22
 4/7 anonim ***** válasza:
19%
3> Az ASCII kódoknak mi közük van ehhez?
2023. júl. 8. 07:10
 5/7 anonim ***** válasza:
71%
#3: Az, hogy a legtöbb esetben ha egy billentyűhöz számértéket kell rendelni (vagy fordítva), azt a lenyomott billentyű ASCII-kódja segítségével szokták megoldani.
2023. júl. 8. 07:44
 6/7 anonim ***** válasza:
24%

"azt a lenyomott billentyű ASCII-kódja segítségével szokták megoldani."

Vagy nem.

2023. júl. 8. 08:01
 7/7 anonim ***** válasza:
71%
#6: delfipapa, már megint ki kell b#szatni téged innen? nem tudsz viselkedni, ha piálsz?
2023. júl. 9. 07:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!