Milyen rendszer alapján működik ez a számozás a billentyűzeten?
A Hellcarrier egy elég régóta kedvelt játék számomra, de az irányítás mindig zavart. Jó pár év múlva, nemrégiben eszembe jutott, hogy mivel a config fájl nyitott, átírom magamnak.
De ezt a számozást nem tudtam visszafejteni, én ilyen béna vagyok.
Up = 84 (Fel nyíl)
Down = 85 (Le nyíl)
Left = 82 (Bal nyíl)
Right = 83 (Jobb nyíl)
Strafe = 107 (Alt)
Fire1 = 105 (Ctrl)
Fire2 = 103 (Shift)
Land = 75 (Szóköz)
Toggle = 26 (<- ez egyáltalán nem tudom melyik. Nem haszáltam még.)
Kérdésem tehát, milyen számozást használ, és hol tudnám megtalálni / hogyan tudnám megfejteni, hogy a többi billentyűhöz milyen szám tartozik?
Köszönöm!
Úgy látszik, hogy akkor marad a jó öreg kísérletezgetés :/
Tényleg tök egyedi. A "rendes" ASCII kódok pl. a kurzornál fel: 65, le:66, jobb:67, bal: 68. Szóval még ezek egymáshoz képest sincsenek "jó" sorrendben. (Bár mondjuk "szemre" a bal-jobb-fel-le némileg logikusabb, mint a fel-le-jobbra-balra.) A szóköz ASCII kódja pedig 32, a segédbillentyűknek pedig mondjuk nincs is ASCII kódjuk...
Szóval igen, sajnos itt úgy tűnik, marad a kísérletezgetés, mert ezek a kódok teljesen egyedinek tűnnek, legalábbis az ASCII kódokból nem lehet valami egyértelmű módszerrel kiszámolni őket.
"azt a lenyomott billentyű ASCII-kódja segítségével szokták megoldani."
Vagy nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!