Melyik megadási módot használjátok Laravelben?
Laravelt tanulok, és az érdekelne, hogy ha van egy controller és egy middleware egy route-on, akkor melyik megadási módot használjátok, és miért? Egyáltalán van bármilyen különbség a három között?
Route::get('role/{id}', [TestController::class, 'index'])->middleware('RoleMiddleware:editor');
Route::get('role/{id}', 'App\Http\Controllers\TestController@index');
Route::get('role/{id}', [
'middleware' => 'RoleMiddleware:editor',
'uses' => 'App\Http\Controllers\TestController@index'
]);
A 2.-nál nincs middleware.
Az elsőt akkor érdemes használni, ha 1 middleware csak az adott route-hoz van.
A harmadikat inkább akkor, ha több middleware van egy route-hoz.
Én nem így szoktam megadni ezeket.
Route::group-ot használok még 1-1 middleware és route esetén is, valahogy jobban átláthatóbb számomra. Bár nálam/nálunk éles projektekben elég sok route van, nem 1-2. Minimum 5-6, de komolyabb projekteknél 50-60, talán több is előfordul.
Szépen látható fentről lefele milyen routehoz milyen middleware szükséges.
Nagyobb projekteknél megszoktam, azért használom a kisebbeknél is ezt a felbontást, mert jól átlátható, bár lehet akinek a szeme a route->middleware-hez szokott azt látja át jobban, meg ott ugye 1-1 routehoz jobban látod mi kell, ha csak egyre vagy kíváncsi, viszont performanciában talán rosszabbul jössz ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!