Mennyire használják Webfejlesztéskor az Elementor-t és a Wordpress-t?
Wordpress az PHP alapú. Nem ajánlom, mert nagyon régi technológiák vegyülnek az újjal. Vannak szofisztikáltabb megoldások.
Elementor meg inkább Desktop-ra JS framework, amit valóban JS-el működik.
Ionic Framework meg mobil alkalmazásokat lehet írni webes megközelítéssel. Igaz, mivel webet emulál, nem olyan gyors mint egy natív alkalmazás.
Angular egy jó cucc (én is azt használom), de BackEnd-re inkább Java-t. Nyilván itt bármi lehet NodeJS, Python, Java... ami tetszik.
FrontEnd-re ugye van még a React vagy a Vue.
A WordPress előnye, hogy webolodalakat nagyon kedvező árban lehet vele készíteni. Ez alatt azt értem, hogy nem szükséges hozzá programozói tudás, egy webes felületen át felépíthető a honlap, és akár egyedi, modern kinézettel is. Ez persze elég leegyszerűsített összefoglalás.
A WordPresshez rengeteg kész téma és weboldalépítő van. Ezek további előnye, hogy csak elég tartalommal feltölteni (egy céges oldalnál pl. a látogatók nem azt nézik, hogy az adott kinézetet több oldal is használja, hanem az adott cég szolgáltatásai, elérhetőségei, esetleg referencia képei érdeklik). Ezért céges oldalnál hatékony és olcsó megoldás lehet egy kész weboldal terv használata.
Maga a WordPress alaprendszer ingyenes, és akár egy forint ráköltése nélkül felépíthetünk benne egy saját weboldalt. Viszont vannak hozzá fizetős témák és bővítmények, amik profibbak az ingyenes megoldásnál. Nagyon gyakori, hogy egy prémium bővítmény vagy témának van ingyenes "lebútított" változata is. Viszont a WordPress feltétele, hogy GPL licenszben kell kiadni hozzá az összes témát és bővítményt, ezt a fejlesztők úgy oldják meg, hogy elvileg nem ezekért, hanem a támogatásért fizetsz (pl. ha nincs licenszed, nem kapsz frissítést, nem kommunikál a kiadó szerverével, egy szóval nem vagy csak korlátozottan használható, ráadásul a frissítések hiánya biztonsági és kompatibilitási problémákat okoz).
Az előzőekben írt alap dolgok után térjünk rá az Elementorra. Ez egy weboldal építő (nem téma), bár vannak hozzá ingyenes és prémium weboldal tervek, ilyen pl. az Astra.
Az elementornak van ingyenes és pro verziója. Az ingyenes csak alap szolgáltatásokat nyújt, de egy egyszerű szöveges és fényképes oldal felépítéséhez ez is megfelel, persze ha egy kicsit is komolyabbat szeretnénk, már meg kell venni a pro-t. A tapasztalatom szerint az Elementor pro az egyik legjobb weboldalépítő, aki ért hozzá, a segítségével valóban nagyon profi oldal készíthető vele. A hátránya, hogy nem olcsó, mivel évente meg kell újítani a licenszet, ráadásul nem használható korlátlan weboldalon, a licensz díja attól függ, mennyi oldalhoz veszed meg (minél többhöz, annál kevesebbe kerül egyhez, ezért webdesign cégek előszeretettel használják). Így viszont már nincs is olyan kedvező árban a WordPress, mint fentebb írtam (bár ha megfelelő webdesign céghez fordulunk, akkor a költségek jelentősen csökkenthetőek), cserébe egy nagyon profi eszközt kapunk a kezünkbe, amivel akár egy teljesen egyedi kinézetű portált is felépíthetünk. Az Elementor pro-t én 10/10-re értékelném.
Az Elementor pro nagy ellenfelei a Divi és az Avada. Ezek nem csak weboldal építők, de weboldal terveket is kapunk hozzá.
Az Avadát minden weboldalhoz újra meg kell venni, viszont egyszeri díja van (amiért cserébe az összes jövőbeli frissítést megkapja), ez pedig alig több, mint az Elementor éves díja lenne egy weboldalhoz. Ha csak egy oldalt szeretnénk, ez árban jobban megéri. Persze közel sincs benne annyi szolgáltatás, mint az Elementorban, ezért én ezt 8/10-re értékelném.
A Divi talán a legnépszerűbb weboldal építő és téma. Nem véletlenül, hiszen minden egyben szolgáltatást nyújt. Nem kevés weboldal terv és egy teljes értékű weboldalépítő is jár hozzá, meg még pár hasznos bővítményt is kapunk. Van éves és örökös licensz (az örökös egyértelműen jobban megéri). Van olyan webdesign cég (sőt tárhely szolgáltató is), aki ingyen Divi licenszet ad, ha tőlünk rendelünk, ez azért lehetséges, mert egyszeri díjért cserébe korlátlan weboldalon használható. Ezt én 9/10-re értékelném, bár a kedvező licenszfeltételek miatt sokan 10/10 pontot adnának rá, és nekem is a Divi a személyes kedvencem, de a realitásnál maradva az Elementor pro a jobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!