Kezdő java tanulóknak melyik fejlesztői környezetet ajánlanátok netbeans vagy eclipse?
Netbeans semmikepp, az olyan mint a kevert likor, mar regen is s.zar volt.
Eclipse kiment a divatbol, ennek ellenere nem jo.
Manapsag legtobben IntelliJ Ideas-t hasznal a tobbseg, illetve vannak akik VSCode-ot, szerintem inkabb ezek kozul valassz.
4-es az a kérdés, hogy egy kezdőnek miben érdemes tanulni, nem az, hogy mi elég hozzá.
Ahogy 2-es írta, a többség IntelliJ-t használ, ez tippeket is ad idiomatikus kód írására, így kezdőknek kifejezetten ajánlott.
Igen, én meg arra válaszoltam.
Én mindig úgy tanulok programozási nyelvet, hogy fordító, szövegszerkesztő, parancssor, ennél több nem kell.
IntelliJ
A community (azaz ingyens) verzió (szinte) mindenre elég. Valószínűleg csak évek mulva csinálnál bármit is, ami miatt lelassítana az, hogy nem a fizetős verziót használod.
A normális munkahelyeken mindenki IntelliJ-t használ, így nem árt ha van benne tapasztalatod.
Ez a legjobban kezdőbarát opció, rengeteg blog poszt, videó és különféle fórumos poszt van a használatáva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!