Mit tennétek a helyemben? Melyik terület felé érdemes orientálódni ilyen esetben?
Mérnökinformatikus BSc nappali hallgató vagyok és az átlagtól jóval kimagaslóbb eredményeket produkálok, sokkal okosabb vagyok a szaktársaimnál, ami a vizsgaeredményeimen is tükröződik. Matek és az a programozás az erősségem de lényegében egyik tárgy sem okoz gondot. Nagyon fejlett kommunikációs készséggel rendelkezem, angolból felsőfokú nyelvvizsgám van de inkább anyanyelvi szinten beszélem, accentus nélkül.
Mit tennétek a helyemben? Melyik irányba érdemes elindulnom a munkakeresés terén ha ilyen adottságokkal rendelkezem és sokkal intelligensebb vagyok másoknál? Ötvözni szeretném a nagyon jó kommunikációs készségemet, a fejlett programozási tudásomat és a magas szintű matematikai érzékemet és a lehető leginkább jövedelmezőbb szektorban elhelyezkedni amelyeknél ezek a skillek a kulcsfontosságú kompetenciák.
Esetleg szoftverfejlesztőnek érdemes mennem ahol a tehetségem ha megnyilvánul úgyis előléptetnek csapatvezető és tech lead poziba? Esetleg Data Scientistnek ahol az első naptól kezdve jelentősége van hogy markáns kommunikációs képességgel és megjelenéssel rendelkezem? Esetleg Cloudban szerezzek tapasztalatot és idővel előléptetnek Cloud Archirektnek? Mit javasoltok ha hosszabb távon (5-10 év) múlva szeretnék kiteljesedni, nem a junior bér érdekel elsősorban hanem a karrierút hogy Mid/Sen szinten legyek pro.
Egy biztos: nyomtatókat állítgatni és hálózati kábeleket fúrni a falba biztos nem fogok ilyen elmével és magas IQ szinttel ami nekem van, ezt meghagyom másoknak
Ekkora skill halmazzal bátran told ki Muskot a cége éléről.
Majd írd meg mire jutottál!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!