Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Hogyan jelezzem a tudásszintem...

Hogyan jelezzem a tudásszintemet programozási nyelvekben, esetleg van itt olyan, aki felvételiztetéssel foglalkozik?

Figyelt kérdés
Neten már mindenről is olvastam yat, hogy miért rossz és hülyeség úgy csinálni, de hátha legalább lenne valami itthon vagy európában gyakoribb megoldás erre, mert akkor azt alkalmaznám.

2023. febr. 5. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:
Egy programnyelven a tudász szint az egy eléggé képlékeny dolog. Eleve ott kezdődik, hogy milen terület, mi a cél. Mivel foglalkozik a cég. Pl. egészen más kell egy egyedi fejlesztőnek aki egy kutatóintézetben dolgozik és az a dolga, hogy egyedi programokat írjon pl. arra, hogy egy egyedi mérőkészülék jelét feldolgozza, mint annak ki egy jól meghatározott keretrendszerben fejleszt pl. egy üzleti alkalmazást.
2023. febr. 5. 14:26
 2/3 anonim ***** válasza:

Nem kell.

Munkatapasztalatnál a listázott munkahelyek alá tudod leírni, hogy az adott helyen milyen felelősséged volt.

Feltételezem teljesen kezdő vagy, így ez nem segítsét. Ebben az esetben csak szimplán felírod a "Skills" szekcióba, hogy milyen technológiákkal találkoztál, ismersz.

Később az interjún amúgy is minden ki fog derülni.

HR-es nem fogja elvetni az önéletrajzodat, mert nem látszik rajta, hogy a Java jobban megy, mint az SQL például.

Az a baj,hogy nincs objectív skála, ahol le tudnád írni mi mennyire megy.

Diákmeló kereséskor pl.: a schönherznél ki kellett töltenem egy tesztet, ami Javából kb 95% lett. Tehát az azt jelenti, hogy 95% a Java tudásom? :D Nem ... most munkatapasztalattam sem mondanám még, hogy jó vagyok ha csak az adott nyelvet nézzük.

Akkor HRes mit fog gondolni, ha meglátja, hogy mondjuk 60%-ra írod a Javát az SQL-t meg 30%ra..

Azt, hogy "Valószínűleg semmit semmihez sem ért, de valami érettségi szinten biztos ügyködött vele és életében 2x találkozott valamilyen SQL lekérdezéssel".

Vagy pedig, hogy "Ez az ember komplex feature-ket fejlesztett már javában és SQL-el rengeteg migrációs scriptet írt, de még nincs senioritása és tág tapasztalata"

Kb bármit jelenthezt ha ilyen %-okat adsz meg vagy éppen sávokat.

Éppen ezért hülyeség.

2023. febr. 5. 16:03
 3/3 anonim ***** válasza:
62%
Szerintem sem kell. Munkahelyenként összefoglalod pár pontban, hogy konkrétan mit csináltál és milyen nyelven. Az egyetemi szakod alá odaírhatod, hogy milyen nyelveken tanultál. Ha van például Coursera specializációd, kiteheted. Több bullshit nem kell, csak a konkrétumok / száraz tények.
2023. febr. 6. 07:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!