Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Nagy hülyeség ezért elmenni...

Nagy hülyeség ezért elmenni egyetemre?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Webfejlesztéssel szeretnék foglalkozni, és gondolkozom a továbbtanulásba merre menjek? Menjek egy sima technikumra, vagy menjek egyetemre(mérnöki infó) ?

Most február 15 a jelentkezés, ha egyetemre mennék, idén érettségizem

2023. jan. 29. 15:13
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Nem hülyeség, menj.
2023. jan. 29. 15:18
 2/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
87%
mellette is lehet tanulni webprogramozast ha sietsz
2023. jan. 29. 15:25
 3/9 anonim ***** válasza:
86%
Nem hülyeség egyáltalán, bár nem biztos, hogy pont a mérnökinfó az alkalmas szak erre. A proginfó először is jobban összerakott szak, felesleges “mérnöki” szivatások nélkül; másfelől lehet, hogy egy gazdaságinformatikával jobban járnál. Programozás ott is van, webfejlesztő azzal is lehetsz, viszont a gazdasági ismeretek nagyon jól jönnek, és a webfejlesztésben is nagyon hasznosak.
2023. jan. 29. 15:45
 4/9 anonim ***** válasza:
Szerinted miért mennek az emberek egyetemre?
2023. jan. 29. 19:48
 5/9 anonim ***** válasza:
32%

"Szerinted miért mennek az emberek egyetemre?"

Azért, hogy ne álljon üresen az épület.

2023. jan. 29. 22:12
 6/9 anonim ***** válasza:

Egyetem az optimális választás. Általában azért nem mennek az emberek, mert nincs lehetőségük.

Egy 30 éves tanár, aki váltani akar már nem fog újra beiratkozni az egyetemre, csak elmegy egy bootcampbe, mert nincs sok veszteni valója. Az eddigi nettó 200-250 ezerénél mindenképpen többet keres majd.

(Ez egy konkrét példa amiről tudok, azért hoztam fel)

2023. jan. 29. 22:44
 7/9 anonim ***** válasza:
6. Én bölcsészként elmentem egyetemre 28 évesen, és új szakmát tanultam. Majd visszaültem az egyetempadba 46 évesen is, ugyanebből a célból. Csak elhatározás kérdése.
2023. jan. 29. 22:48
 8/9 anonim ***** válasza:

A technikum nem zárja ki az egyetemet. Persze ha választani kell, akkor én az egyetemet választanám, de ha van lehetőséged, akkor mindkettőt elvégezheted, ha az egyetem véletlen nem jönne be, akkor ott a technikusi papír a kezedben.

Én tavaly végeztem informatika ágazaton. Úgy csináltam, hogy februárban jelentkeztem mérnökinformatika szakra, de érettségi után még nem iratkoztam ki, hogyha nem vesznek fel, akkor mégis legyen hová mennem (nálunk úgy volt, hogy aki nem iratkozik ki az automatikusan megy tovább ötödévre). Amikor kiderült hogy felvettek, akkor iratkoztam csak ki.

Egyébként igazából még maradtam volna, de az osztályfőnököm kissé agresszív, egoista, bunkó ember volt, és nem akartam ott maradni, mert nem értette meg, hogy a technikusi képzettség nem hátrány, hanem plusz pont az egyetemen. De jól is döntöttem, mert aki ottmaradt azokat rendszeresen zaklatja, beszólogat nekik, hogy egyetemre kellett volna menniük (Ezt csak azért osztom meg, hogy lásd, hogy szerintem mindkettőt érdemes elvégezni, ha van lehetőséged).

2023. jan. 30. 00:12
 9/9 anonim ***** válasza:
Az attól függ. Embere válogatta, de én úgy éreztem, hogy egyetemen túl sok sallang volt az analízistől a valószínűségszámításon át a vállalatirányításig, aminek egy mezei developerként semmi haszna. Ehelyett gyakorlatorientáltabb és naprakészebb tudást szerettem volna. Nem bántam meg a mérnökinfót, de közel nem azt adja amit a legtöbb ember vár mikor odamegy.
2023. jan. 30. 22:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!