Szerintetek is hülyeség lenne, ha nem mennék egyetemre?
Végzős gimnazista vagyok, jeles tanulmányi eredményekkel, matek-fizika fakultáción, felsőfokú nyelvvizsgával. Az érettségivel semmi gond nem lesz szerintem, de én úgy érzem, hogy belefáradtam a tanulásba.
Eddig úgy volt, hogy mérnök lesz belőlem, de mostanában már belefásultam az iskolába, a felesleges maszlagokba. Dolgozni akarok, és kimenni külföldre, de előtte el akarok végezni egy elektronikai technikusit vagy egy villanyszerelőit.
A szüleim/tanáraim/barátaim nem támogatják ezt az ötletemet, és le vannak döbbenve, szerintük elpazarolnám a "tehetségemet"...
Úgy tudom, hogy az imént felsorolt szakmák egyáltalán nincsenek lenézve, és szakember akarok lenni, nem egy lexikon.
A technikusival semmit nem érsz, azzal nem vesznek fel sehova. Hogy beleuntál az megértem, kiba unalmas az iskola. Viszont a fősuli/egyetem az más, mindenképpen adj neki egy esélyt. De komolyan mondom, hogy TELJESEN más! Nagy szabadság, nem olyan mint az eddig iskoláid.
Ha nem tetszik halaszthatsz. Szerintem nagy hiba lenne kihagynod, pláne ha egyébként tényleg jó tanuló vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!