Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Napról napra jobb és jobb kód?

Napról napra jobb és jobb kód?

Figyelt kérdés
Kipróbáltam a ChatGPT-t és azt találtam, hogy betű szerint ugyanarra a kérésre ma jobb, pontosabb választ adott, mint pár nappal ezelőtt. Érdekesség, hogy eddig három ízben kérdeztem le ugyanazt, két nap különbséggel, mégis, mindhárom alkalommal más választ generált és az az igazán sokkoló, hogy egyre tökéletesebb választ kaptam. Nektek erről mi a véleményetek?
2023. jan. 15. 18:56
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%

A működési elvéből adódóan - és mert folyamatosan fejlesztik - ez a normális dolog, így nem nagy meglepetés.

Egy-két lustább ember már elkezdte itt is használni a válaszadásra, de jelenleg simán kiszúrható az a magabiztos hülyeség, amit bármilyen kétség és elővigyázatosság nélkül beillesztenek ide válaszként.

2023. jan. 15. 19:10
 2/15 anonim ***** válasza:
93%
Ez most a frontendre is jó vagy csak a backend-re? Azért dizájnolni csak nem fog tudni, vagy már azt is?
2023. jan. 15. 19:12
 3/15 A kérdező kommentje:

Én az alábbiakat vettem észre. Először még tipus létrehozása sem ment neki tökéletesen, pedig ez azért evidencia. Másodjára ezt a hiányosságát korrigálta, ráadásul magától, én nem jeleztem neki vissza semmiféle hibát. Persze második alkalommal is volt gond, az integert simán bekeverte a char tipussal, konstanssal is volt gondja, sőt, egy ELSE ág is szabadon fityegett.

Na, ma este jött a meglepetés, hogy a kódja már egy újabb önrevízión esett át. A produktuma pedig, bár egy hiba maradt még benne, azt személyesen korrigálva le is fordult, tette is a dolgát.

2023. jan. 15. 19:22
 4/15 A kérdező kommentje:
Ja, első hibái egyike még az volt, hogy amit tipusnak adott, pontosan ugyanazt használta fel változó azonosítónak is.
2023. jan. 15. 19:25
 5/15 anonim ***** válasza:
100%
Valószínű a githubról táplálkozik, és most már saját magát is fejleszti.
2023. jan. 15. 19:27
 6/15 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy a github be van kötve neki. Nem tudom.

Amit még elfelejtettem, pedig valamilyen szinten ez is érdekes nóvum, hogy ma, legutóbb már példákkal is szolgált, a kód futtatását illetően és a példái nagyon jók. A megértést maximálisan támogatják.

2023. jan. 15. 19:34
 7/15 A kérdező kommentje:

Hát ez nagyon jó!

Nem bírtam ki, hogy várjak még egy napot és pár perce újra beírtam neki ugyanazt, amit korábban. Maga a feladat egyébként egy infix to postfix converter/evaluator. Szerepel benne egy olyan rész, ami meghatározza az operátorokról azok precedencia szintjét. Na, itt a mai de korábban kelt függvényben CASE-be foglalva értékelte ki az aktuális operátort, most utoljára meg már ELSE-ek sorozata. Ez szerintem egyértelműen regresszió. A legelső alkalommal még csak a négy alapművelet került be a kódba, a második viszont már tudott hatványozni is. Nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy meddig képes felfejlődni ez az AI.

2023. jan. 15. 20:11
 8/15 anonim ***** válasza:
100%

Én éppen azt vettem észre, hogy amikor kijött és még nem igen volt köztudatban, akkor tökéletes magyarsággal írta meg helyettem a hosszú válasz emaileket, amikor nem akartam végig gépelni.

Most már rettenetesen rosszul csinálja.

Az angol emailek írásakor is észlelhető ez, de ott kevésbé.

Az kódnak a minősége meg kb ugyan olyan vagy rosszabb.

2023. jan. 15. 20:12
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy köztudatba került, sok a gagyi forrás amit ugyanúgy feldolgoz, sokan ráharaptak.
2023. jan. 15. 20:29
 10/15 A kérdező kommentje:

Előkerült még valami, amit én hibaként értékelek.

Az eval függvényben van egy CASE ami ugye az operátortól függő ágat hajtja végre, tehát ha az mondjuk egy "+", akkor a stackből kihúzza a két legfelső számot, összeadja őket és visszatolja az eredményt a stackbe. Na ez eddig úgy volt, hogy Push(Pop + Pop), most meg úgy van, hogy még a CASE előtt két, korábban nem is deklarált, x és y azonosítójú változóba pop-olja az operandusokat, a CASE ágban meg ez van, hogy Push(x + y). Eddig nem tűnt fel, mert le sem fodítottam ezt a kódot, csak nézegettem.

2023. jan. 15. 20:41
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!