Grafikus felületen lehet programozni?
Figyelt kérdés
Egy haveromtól halottam, hogy az egyetemen valamilyen grafikus felületen tanulják a programozást, tehát valami olyasmit képzeltem el mint a Web Page Maker weboldal készítő program.2010. okt. 3. 00:26
1/9 anonim válasza:
az a gond hogy a html nem programozás...
3/9 anonim válasza:
Kb ugy lehet ez, hogy a szovegszerkeszto grafikus feluleten fut. Valamint ugy tudom, hogy UML-bol lehet kodot generalni. Az elozoert meg bocs.
4/9 anonim válasza:
Az ablakok kinézetét, animációkat lehet grafikusan is csinálni (sőt wpf es-etén jóval könnyebb, mint xaml fájlt kézzel szerkeszteni), de az eseménykezelőket, logikákat utána már "szövegesen" kell írni. Valóban lehet UMLből vmit generálni, de ez kb olyan szinten van, hogy az osztályokat és benne lévő függvények vázát legenerélja, azokba a kódot ugyanúgy szövegesen kell írni. (És ha jót akarsz magadnak, az UML-t telejsen elkerülöd:))
5/9 anonim válasza:
Az összes itteni hülyeséget beszél :)
Hagyományos nyelvet nem lehet teljes egészében grafikusan írni, mivel azok alapvetően szövegesek. De vannak grafikus programozási "nyelvek" (a nyelv definíciójáért fáradjatok a formális nyelvek elméletéhez), például pár éve programoztam egy robotot grafikusan. Aztán persze ez csak kipróbálás volt, mert a rendes, igazi kódot akkor is C-ben vagy Java-ban írtam rá, de a felület az teljesen grafikus volt, és összehuzogattam az elemeket, hogy itt egy elágazás, aztán erre csináld ezt stb. Szóval LÉTEZNEK ilyen programozási nyelvek.
6/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm!
2010. okt. 3. 10:12
7/9 anonim válasza:
Utolso: a LEGO NXT-re gondolsz? Annak a grafikus felulete az altlanos iskolasoknak valo, ne keverjuk mar az igazi programozashoz.
8/9 anonim válasza:
Igazi programozás? Hogy definiálod, mi az IGAZI programozás? Én mondhatnám, hogy szövegszerkesztőt használsz? Az gyerekeknek való, ne keverd már az igazi programozáshoz... istenem. De rohadtul korlátolt vagy.
9/9 anonim válasza:
A grafikus programozást úgy hívják, hogy 4GL. Gyakorlatilag egy sor programozás nélkül lehet kattintgatással "programozni" és egész sokmindent meg lehet úgy írni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!