Adatbázis-adminisztrátor/Számviteli szakember?
Üdv! Jelenleg 20 vagyok, Gazdasági Informatika szakon tanulok, egyetemen. Programozással sosem foglalkoztam, most nem megy rosszul, de a gazdasági irány nagyon érdekelt mindig. Szívem szerint programozóként nem szeretnék elhelyezkedni egyelőre. Néztem úgynevezett szakirányokat, az informatikán belül, és az adatbázis-kezelés eléggé megtetszett, de leginkább a gazdasági/pénzügyi vonalon, mint programozás területén.
Az átböngészett internetes információk után az lenne a kérdésem, hogy pontosan mivel is foglalkozik egy adatbázis-kezelő/adminisztrátor a számviteli szakemberekhez/kontrollerekhez képest, vagy ezek a fogalmak csak az informatikában léteznek? Nem erősségem a számvitel, illetve a matematika. A kérdésem megértése érdekében mellékelek egy hirdetést, mivel hasonló munkakörben szeretnék dolgozni, és persze fejlődni is.
Egy tájékozottabb ember segítségére lenne szükségem, e fogalmak megértésében, illetve a területek/részterületek bemutatásában.
Előre is köszönöm a segítséget!:)
Az elérhető álláshirdetés: [link]
Amire te vágysz, az a devops magyarul üzemeltetés. Cloud serviceket kell hozzá megtanulni, tüzfalakat, Linuxot, adatbázis-konfigurációt stb.
Kifejezetten CSAK DBA (database administrator) szerepkör nem tudom, hogy ma sok helyen létezik-e. Data engineerek vannak, de ők programoznak is. Vagy a fent nevezett devopsok.
Amit belinkeltél az egy nagyon alacsony szintű adatbeviteli munka, kb diákmunka szintű. Nem véletlen, hogy csak érettségit kérnek hozzá.
"az a devops magyarul üzemeltetés"
rég nevettem ekkorát. XD
A devops (development + operation), fejlesztés és üzemeltetés egyszerre....
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!