Siemens Step 7 programot hogyan lehet megvásárolni?
"7- el szeretnék egy S7-1200as PLC-t programozni"
S7-1200-hoz TIA portál kell.
Azt hiszem a BASIC verzió elég hozzá.
Vedd fel a kapcsolatot a Siemens mo.-al:
Szerintem tudnak segíteni abban is hogy amit szeretnél ahhoz mit kell venned.
Értem,kösz, a kapcsolatfelvétel megpróbálom de én Szlovákiában lakom, egy ilyen starter kittet nézek mely tartalmaz szoftvert is, feltételezem amely csak kevesebb dologra elég: [link]
Egyébként szrinted mennyibe kerülhet a TIA portál licensze? Jobb lenne a Tiát megvenni, ez a starter kitt soft nemsok mindenre lenne elég?
"...a kapcsolatfelvétel megpróbálom de én Szlovákiában lakom"
Akkor az ottani Siemens illetékességgel vedd fel a kapcsolatot.
Ezt a csomagot már nem forgalmaza a Siemens.
Persze ettől máshol még lehet hogy van.
Ebben is TIA portal van (TIA portal BASIC). A klasszikus Step7-el nem lehet 1200-at programozni.
Bár a Siemens elnevezése megtévesztőek, mert a TIA egy fejlesztői szoftver csomag ami tartalmaz(hat) Step7-et de az nem ugyanaz mint a klasszikus Step7.
Mindegy, a lényeg az hogy az a szoftver ami ebbe van alkalmas az 1200-hoz.
A basic verzió egy egyszerűsített csomag amivel 1500-at vagy HMI-t, hajtásokat stb nem lehet programozni, nincs benne SCADA, mert azt a komponenst nem tartalmazza.
Árat nem tudok mondani mert a Siemens árképzése rendkívül összetett és halandó számára érthetetlen.
Jól értesz hozzá, nem is gondoltam volna hogy találok gyk-n ilyen hasznos válaszokat, a Siemens softverein valahogyan én is nehezen tudok eligazodni, letudnád még irni tulajdonképpen melyik komponensei (Step 7, SCADA) mire szolgálnak? A TIA portal lehet tehát programot irni a plcre,
régebben szoktam ipari elektronikát venni/eladni amikből pár dolog megmaradt, ki akartam próbálni a HMI-t is mivel van otthon még egy TP177B és KTP700 Basic HMI-m, ahhoz tehát egy bővitettebb szoft kellene gondolom
"A TIA portal lehet tehát programot irni a plcre"
A TIA portal egy komplett fejlesztői környezet ami összefogja a különböző területeket (hajtás beállítás, pozicionálás, HMI, SCADA, PLC programozás, stb, stb) Különböző komponensekből áll. Egy-egy ilyen komponens való egy-egy részfeladatra. A Step7 is egy ilyen komponens a TIA-ban, ami a PLC programozást teszi lehetővé, de ilyen komponens a WinCC Advanced, amivel HMI-t lehet "programozini" illetve a WinCC Advanced RT amivel PC-n is futtatható a HMI (ez egy futtató környezet. RT:Runtime).
A SCADA is HMI tulajdonképpen, csak sokkal komplexebb és a futtatásához PC kell (nem HMI panelek).
"ki akartam próbálni a HMI-t is mivel van otthon még egy TP177B és KTP700 Basic HMI-m, ahhoz tehát egy bővitettebb szoft kellene gondolom"
Operátorpanelekhez a WinCC Advanced komponens kell a TIA-hoz.
Sajnos azonban a régebbi paneleket csak régebbi szoftverekkel tudod használni.
A KTP700 Basic-et ismeri a TIA portal, de a TP177-et nem (legalábbis a TIA 17 nem).
Az utóbbihoz WinCC Flexible szoftver kell (ami nem a TIA komponense, hanem egy régebbi, önálló szoftver).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!