Mennétek body shopba programozni?
Nem vagyok biztos a megnevezésben, de több helyen is hallottam, hogy így hívják őket.
Itt azokra a cégekre gondolok, akinek nincs saját projectjük, nincs ügyféltől teljesen megkapott project, csak abból élnek, hogy nagy cégeknek projectekhez közvetítenek fejlesztőket, akik nem feltételnül dolgoznak a "bérlő" cégnél, hanem többnyire a közvetítő cég irodájában vannak. Ezek a fejlesztők egymással kollágák és segítik egymást, így nem nevezném "közvetítő cégnek", de hasonló.
Pl.: A mostani cég ahova jelentkeztem és megyek interjúra, nagy bankoknak dolgoznak be.
A cég annyira nem pici. 60 fő és céginfó szerint 2,5 milliárd nettó bevétel. Tehát gondolom ez már nem pici kkv kategória, de még nem óriási.
Mit gondoltok az ilyen cégekről?
Szívesen dolgoznátok ott?
Én picit félek, hogy az ilyen cégeket nagy bajban hívják be projectekhez, ahol nem annyira kompetensek a fejlesztők és félek, hogy majd 20 éves banki kódokat kell foltozgatnom, úgy hogy a ügyfél oldalon lévő fejlesztők csak hátráltatnak.
Azért nem mennék, mert annak a bérnek egy részét kapnám meg, amit a nagyobb cég fizet a "body shop"-nak, tehát egy részét fixen a body shop fogja kapni, ami még ha tegyük fel jó bér is engem frusztrálna, hogy ha közvetlen alkalmazott lennék többet keresnék (pl. 1,5M helyett 2M).
Másrészt nem tekintik a nagyobb cégek (pl. bank) teljeskörű alkalmazottnak a body shopos munkatársakat, az ilyen külsős cég által bedolgozók nem szoktak részesülni év végi prémiumból / rendkívüli jutalmakból / céges rendezvényekre sem hivatalosak (pl. karácsonyi vacsora) és ha leépítésre kerül sor egyből az ilyen alkalamazottakat rúgják ki először.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!