Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet belőlem programozó...

Lehet belőlem programozó egyetem nélkül?

Figyelt kérdés

2022. dec. 2. 20:35
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
67%
1 éves volt. Nem kérték a papírt, szóba se került. A felvételi feladatot mindenkinek ugyanúgy odaadták, tudtad, tudtad, nem, nem. Senkit se érdekel egy tanúsítvány.
2022. dec. 4. 08:09
 12/19 anonim ***** válasza:
61%

11. Még jobb. Azt még megkérdezhetem, hogy van másik (irreleváns) diplomád, amelyet korábban szereztél?

Azért az 1 éves bootcamp az nagyon nem a képzetlenség esete. Egyes elméletekben alulmaradhatsz egy BSc-sel szemben, de gyakorlati téren (főleg egy szűk területen) simán lenyomod. Nem tudom a bootcampen milyen nyelven tanultatok, de ha mondjuk Javát, akkor egy év alatt lazán le lehet nyomni minden olyan praktikus ismeretet, ami egy Java programozónak kell.

Persze, hogy papírt nem kértek, ha a bootcampre jártál. Én is jártam egy ilyesmire (9 hónaposra), tőlem se kérte senki a papírt, igaz, kitettem a LinkedInemre. Én is azonnal kaptam vele munkát. Ilyen ez a popszakma.

Egy magyar OKJ-nál vagy FOSZK-nál meg simán jobb egy ilyen bootcamp.

2022. dec. 4. 09:20
 13/19 anonim ***** válasza:
Lehetni lehet csak nehezebb állást keresni.
2022. dec. 4. 09:42
 14/19 anonim ***** válasza:
34%
Kell!! Aki azt mondja hogy nem kell az nem is programozo… Belepo egy “normalis” melora ahova nem csak kodolni hivnak, a tobbi ilyen hogy pedig nekem nincs de en vagyok a fejleszto vezetoje…. Jajajaja ezt ugy hivjak hogy szabalyt erosito kivetel… Kell egy diploma, mernoki info,pte,vagy matematika esetleg fizika
2022. dec. 4. 11:20
 15/19 kokomfitty ***** válasza:
20%

Vannak alapvető dolgok amit ebben a szakmában nagyon sokan nagyon nem szeretnek tudomásul venni, sőt egyenesen a lenagyobb sértésként élik meg felemlegetését, ami esetenként a belegondolás helyett agresszív reflexióba torkollik. Tehát: bármely programozási készség elsajátítása nem más mint egy szakma gyakorlásához szükséges eszköz megszerzése. Az, hogy valaki anyanyelvi szinten akcentus nélkül beszél angolul, bárhogyan is tett szert a tudására, semmit nem jelent arra vonatkozólag, hogy milyen nyelvtudást igénylő feladatot képes ellátni. Lehet kiváló angol tanár, költő, előadóművész mert a nyelvtudás általában a szükséges de nem elégséges Ha nincs háttértudás csak háttértudálékosság akkor a programozó aki mindent is le tud programozni mérhetetlenül kártékony és még azt sem értk, mi a gond velük. Cégeket nem érdemes citálni, komolyabb cégek pontosan tudják kit és mire akarnak alkalmazni mekkora lóvéér, kisebb kommersz cégeknél sokszor a felsővezetésnek annyi elképzelése van az egészről mintami a kor varázspálcája, jön a programozó és probléma megoldva. Az eredmény lesujtó. A lehetőség itt kevés még pár példa említésére is a napi szinten tapasztalható dilettáns produktumokból.

Most neki lehet ugani a lepontozásnak, borítékolva van. Akik értik a lényeget sajnos az oktatási színvonal, a tömegtermelés jóvoltából a csendes kisebbsége az informatikus társadalomnak.

2022. dec. 4. 18:16
 16/19 anonim válasza:
34%
Aki azt mondja, hogy kell a diploma, hogy valaki programozó legyen az HAZUDIK.
2022. dec. 4. 18:41
 17/19 anonim ***** válasza:
64%
15, a lényeget éppen te nem érted. :) Láttál te már olyan embert, aki legalább három éven keresztül napi hat vagy nyolc órában, lelkiismeretesen, saját maga tanult? Nem láttál. Pedig ennyit tanul valaki az egyetemi évei alatt, ha a gimnáziumi előtanulmányokat nem számoljuk és feltételezzük, hogy beéri főiskolai szintű diplomával.
2022. dec. 4. 19:23
 18/19 anonim ***** válasza:
67%
Én 3 egyetemre is jártam már, diploma nélküli programozót sokat láttam, jókat is. De olyan egyetemistát, aki napi 6-8 órában lelkiismeretesen saját maga tanult, olyat még nem. :DDD
2022. dec. 5. 09:35
 19/19 kokomfitty ***** válasza:
65%
Láttam én már épp elég sok embert, oktatási intézmények székeit is koptattam eleget, és valahogy soha nem azt kérdezték, hogy napi hány órát tanultam, és önállóan-e, meg lelkiismeretesen-e (szerencsére). És mentegetődzésképpen sem kellett ilyenekre hivatkoznom. Amit kérdeztek azt megértettem és feleltem rá. Ez volt a könnyed bevezető korszak.
2022. dec. 7. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!