Elistvan kérdése:
Blocklyban hogyan tudom leprogramozni a 3-mal való oszthatóság szabályát?
Figyelt kérdés
Tehát megadok egy számot inputra, és kiirja hogy a szám osztható 3-mal illetve azt is ha nem. A 2-vl valóé megy egy sima ha ciklus, de a 3-mal valóhoz nem találok eszközt a bocklyban.2022. nov. 28. 15:01
1/8 anonim válasza:
Ez a Blockly nem Javascript alapú? Mert Javascripten van remainder operátor.
2/8 CspCsj válasza:
Gyorsan belenézve a demo szerkesztőjébe, a "Matematikai műveletek"-nek a 6. és a 9. műveletét is tudod használni.
3/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2022. nov. 28. 17:18
4/8 anonim válasza:
Engem mondjuk érdekelne, hogy a kettővel való oszthatósághoz miért kellett a ciklus, vagy hogy a hárommal valóhoz miért nem elég.
5/8 CspCsj válasza:
#4:
Azt írta, hogy "sima HA ciklus", vagyis összekeverhette a ciklus és a feltételes utasítás fogalmát.
7/8 A kérdező kommentje:
Igazad van 4-es, ha-val simán meg lehet a 2-t csinálni. Csak gyorsan gépeltem.
2022. nov. 29. 09:20
8/8 A kérdező kommentje:
Azt a lehetőséget nem is néztem, 2-es mert ugye ha a számjegyeinek összege osztható 3-mal akkor osztható egy szám 3-mal ez a definíció. Meg sem néztem, hogy van olyan előre letárolt funkció ami ezt figyeli.
2022. nov. 29. 09:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!