Érintésre reagáló lámpa játékra programozás lehetséges?
Szóval a kérdésem kicsit összetett. Egy ötletem volna egy játék. Erre keresem az utat, hogy merre érdemes elindulni.
Ez a videó inspirál.
https://www.youtube.com/watch?v=6S2xAZGPVRc
Ebben a videóban láttam egy játékot. Én kb egy olyanra gondolnék, hogy ez a játék nagyobban és szebb megjelenéssel és pár extra feladattal. Illetve volna pár játék ötletem hozzá még. A kérdés, hogy milyen oldalon és milyen szakembert érdemes keresni? Egyszerűen nincs ötletem merre érdemes elindulni. Ebben számítok a segítségetekre. Ugyanis szeretném felmérni mennyire nehéz és főleg mennyiből jöhet ki az ötletem. Előre is köszönöm a kommenteket, privátokat és minden segítséget.
Megoldható, nagy vonalakban, első blikkre nem "annyira" bonyolult dolog.
Elektronika irányából:
* egy RGB, soros portról vezérelhető LED szalag (például WS2812B),
* egy mikrovezérlő (például Arduino)/egy lapkás számítógép (például Raspberry Pi),
* kapacitív érintés/közelség érzékelő (lehet kapni "gyárit" is - például [link] - házilag sem egy eszközigényes dolog, de ki kell tapasztalni, főként az érzékenység beállítását) - itt a fő kérdés, hogy hogyan vitelezed ki a több szenzor kezelését
* és tápegység (egyrészt a mikrovezérlőnek/számítógépnek, másrészt a LED-szalagnak)
az egész.
Programozás szempontjából három részre osztható a probléma:
* érzékelni kell az "érintést" (ezt egy kicsit ki kell tapasztalni, hogy milyen szenzorkonfigurációval, milyen távolságból milyen értéket kap a szenzor, több szenzornál melyiktől jön a jel)
* felkapcsolni a megfelelő sorszámú LED-et megfelelő színnel (erre az említett LED szalagnak Arduinohoz van ehhez könyvtára: [link] )
* a legnagyobb feladat a játék "logikájának" kivitelezése
#2 kiegészítés: vagy kapacitív érzékelő helyett ultrahangos:
ez legalább digitális jelet ad, és konzekvensebben kalibrálható (nem függ például az emberi bőr nedvességétől)
Mechatronikus feladat ez.
Nem akarom kifejteni, de a dolog lényegesen összetettebb, mint azt elsőre gondolják itt néhányan. És akkor még semmit nem tudunk a te extra igényeidről.
Amúgy, ez az ötlet a "lejárt lemez" kategóriája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!