Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Szerintetek van esélye az...

Szerintetek van esélye az újabb progarmozási nyelveknek, hogy mainstreammé váljanak?

Figyelt kérdés

Újabb programozási nyelvek alatt olyanokat értek, amelyek az elmúlt évtized környékén jelentek meg. Ezek közül úgy tűnik, a TypeScript az, ami komolyabb népszerűségre tett szert:

[link]

A TypeScript ráadásul, ha jól értem, "csak" a JS kiegészítése static typinggal, tehát nem teljesen új nyelv.

Van esélye a tényleg új nyelveknek (Rust, Go...), hogy nagyobb helyet szorítsanak maguknak?

Tudom, senkinek nincs jövőbelátó kristálygömbje, de mi a véleményetek?

2022. okt. 29. 09:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
13%

Már pedig ez válasz.

Kérdezted, hogy van e esélyük újabb programnyelveknek az előretörtésre.

Én erre válaszoltam, hogy nem látom ennek jövőjét, mert

egyrészt, a programnyelvek közül még a sikerültebbeknek is kellett 15-20 év, hogy az élbolyba küzdjék fel magukat (Java 20+, Python 30+, cpp 35++).

Másrészt, az MI, a gépi kódolás az adott processzor utasításainak szintjén fog megvalósulni, programnyelvek nélkül.

2022. okt. 29. 14:17
 12/16 anonim ***** válasza:
50%

Kretén kérdés.

Minden programozási nyelv új volt, amikor megjelent.

Azok a nyelvek, amik megoldanak valami aktuális problémát, azok el fognak terjedni.

2022. okt. 29. 17:00
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Persze, hogy van.

A Go, Kotlin, Rust, esetleg idővel majd a Carbon, ezeknek simán van esélyük.

[link]

2022. okt. 29. 17:29
 14/16 anonim ***** válasza:

A Kotlin (amit láttam már írtak előttem) is kifejezetten ez.

Android fejleszténél, ahol régen javát használtak, már új projectek csak Kotlinnal indulnak szinte mindenhol.

A webnél szépen lassan, de biztosan húdit a kotlin, de még nem tökéletes, meg sok fejlesztő fél bele vágni. Nálunk is a cégnél gondolkoztak a kotlinra váltásnál, de szimplán a fejlesztők nem akartak egy teljesen új (igaz hasonló) nyelvre áttérni.

2022. okt. 29. 20:54
 15/16 anonim ***** válasza:
A Go és a Rust is elég szép pályán van a népszerűséghez. A Dockert pl. Goban írták, a Rust meg most kapott támogatást a Linux kernelben.
2022. okt. 30. 12:00
 16/16 anonim ***** válasza:
46%
Mindenki tudja, hogy a Ring programozási nyelv lesz a jövő. Volt is itt egy kolléga, aki tolta a reklámot, de sajnos a Java Jancsik meg a Python Pistikék lepontozták. Látszik nem is jártak a Gábor Dénes főiskolára, ahol az igazi programozókat képzik.
2022. okt. 30. 13:29
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!