Ezt melyik excel fuggvennyel lehet megcsinalni?
Kerdoiv elemzesnel hogyan lehet azt megcsinalni, hogy pl a ferfiak valaszoltak azt hogy feherjeport fogyasztanak.
tudom hogy kodolas szukseges hozza, de melyik fuggvennyel lehet ilyen kerdesre valaszt kapni?
2es akkor ugy kerdezem, hogy milyen fuggvenyeket kell haszbalni egy kerdoiv feldolgozashoz?
nem igazan tudom jobban megfogalmazni
"tudom hogy kodolas szukseges hozza"
Nem feltétlenül.
A VBA egy nagyon hatékony eszköz, és összetettebb feladatoknál sok-sok munkaórát meg lehet spórolni az ismeretével (volt, amit munkatársam függvényekkel 4 óra alatt nem bírt megoldani, én VBA-ban 20 perc alatt megírtam neki), de egy sima egyszerű adatfeldolgozáshoz NEM szükséges ilyen ismeret.
A kérdésed viszont nem egyértelmű. "a ferfiak valaszoltak azt hogy feherjeport fogyasztanak" -- Mire vagy kíváncsi? Hogy az összes férfi? Van-e olyan férfi? Vagy a megkérdezettek közül hány férfi? Csak mert ez három különböző megoldás lenne. Arra, hogy milyen függvényeket kell használni, a válasz az: amit a feladat megkíván. Nagyon nagy valószínűséggel zömében a "statisztika" és a "matematika" kategóriából fognak ezek kikerülni, de ez nem aranyszabály. Ha mondjuk összegezni akarsz, akkor szum. Ha megszámolni akarsz valamit, akkor a darab* függvények. Ha átlagolni akarsz, akkor átlag. Ha szórást számolnál, akkor meg a szórás. Ha nincs ötleted, hogy az adott feladatnál hogy indulj el, gondold át, hogy mire is vagy kíváncsi, és nézegesd a függvények leírásait! Nem kell ezeket fejből ismerni, csak tudni kell, hogy hová nyúlj, ha valamihre szükséged van. ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!