Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » CSS linear-gradient-nél ez a...

CSS linear-gradient-nél ez a % a végén mit takar?

Figyelt kérdés

background: linear-gradient(90deg, red 0%, blue 50%, green 50%, yellow 100%) 90% / 200%;

Eredetileg a 90% egy "var(--x, 0)", és mikor igaz lesz a :hover feltétel, akkor lesz belole 100% (--x: 100%).

De ez hogy működik és miért nem találok róla dokumentációt? :D

2022. okt. 26. 14:14
 1/5 anonim ***** válasza:
50%
2022. okt. 26. 14:19
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem, itt sincs benne.
2022. okt. 27. 00:44
 3/5 anonim ***** válasza:
39%

Köszi a lepontozást. Minden benne van, a hover valóban nincs, de nem gondoltam azt, hogy erre ki kellene térni, mert elég alap.

A hover az, amikor a kurzor az elem felett van.

A var(--x, 0) meg java script, nem css.

2022. okt. 27. 09:21
 4/5 A kérdező kommentje:

1. Nincs benne, mert a végén a %/% torzítást takar (próbálgattam, rajottem, az egyik horizontálisan, masik vertikálisan nyújtja/nyomja össze mint egy képet.

2. Nem a hoverről lett volna szó, de nem csodálkozom, ha nem sikerült megérteni.

3. A var(--x, 0) nem javascript, hanem css.

Javaslom nézz ezeknek utána:

"Css :root"

"scss for dummies"

Valamint hasznos még:

[link]

Ahogy itt írják:

"Syntax of the var() Function

The var() function is used to insert the value of a CSS variable.

The syntax of the var() function is as follows:

var(--name, value)

Value Description

name Required.

value Optional.

"

2022. okt. 28. 00:25
 5/5 A kérdező kommentje:
A lepontozást meg gondolom azért kaptad, mert az első kommentben nem adtál választ semmire, ráadásul csak egy linket tettél be (bármiféle magyarázat, vagy egyéb szöveg nélkül), a második kommentre meg azért, mert értelmetlen dolgokat írtál.
2022. okt. 28. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!