Backpropagation esetén amikor gradienst számolunk miben változtat a kezdeti érték megadása?
Figyelt kérdés
A tensorflow gradients() függvény harmadik paraméterét próbálom megérteni.
Az alábbi oldalon találtam egy választ, miszerint ez a praméter megadja a backpropagation kezdeti értékeit. De ez mire jó? Minket a gradiense érdekel ami megmondja, hog egy adott pontban a függvény növekszik vagy csökken.
Itt van az említett weboldal:
2017. márc. 22. 20:03
1/3 anonim válasza:
Te jó ég, még mindig ezzel szenvedsz?
2/3 A kérdező kommentje:
Tudom, hogy már volt egy hasonló kérdésem de nem érkezett kielégítő válasz. Most annyival előbbre jutottam, hogy tudom, hogy ezek kezdeti értékek. Amit nem értek az, hogy mire jók.
2017. márc. 22. 20:11
3/3 A kérdező kommentje:
Megvan a válasz. A lényeg, hogy nem hagyományosan számolja ki a gradienseket. Azoknak akik esetleg később akad hasonló gondjuk nézzék meg a következő videót:
2017. márc. 23. 18:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!