Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Egy egyszerű React CRUD...

Egy egyszerű React CRUD applikációban hol érdemes tárolnom az adatokat?

Figyelt kérdés

Új vagyok e téren.

Annyi választja el egy statikus alkalmazástól, hogy a userek-et valahol tárolni kell. Az oldal újratöltésekor pedig kiolvasni.

Egy tábla lenne ahol userek lennének elmentve. És ezeket az adatokat kell módosítani, törölni, frissíteni és új usert hozzáadni.

Gondoltam Firebase-re mivel csak egy tábla lenne. Nem tudom, hogy erre mondjuk a Redux alkalmas-e lenne. Illetve, hogy egyáltalán nekem pontosan mit érdemes ebben az esetben használnom.

Gondolom a mySql + Node js megfelelne, de indokolt is?

2022. okt. 21. 14:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit kavarodás van a fejedben, segítek kibogozni.

A Firebase egy kész szolgáltatásként adatbázist nyújt számodra amelyet az ő API-jukon keresztül tudsz használni (adatokat menteni, lekérni, módosítani, törölni).

Ebben az esetben a Google szerverein tárolod az adatot.

A Redux egy állapotkezelő rendszer React alkalmazásokhoz, ennek nem az a feladata, mint egy adatbázis szervernek, hogy az adatokat folyamatosan ebben tárold. Ezt mint a neve is adja az alkalmazás állapotának kezelésére használjuk. Miután lekéred az adatokat pl. egy REST API-tól, ide elmentheted ideiglenesen azokat, hogy ne kelljen mindig újra lekérdezni.

Oldalfrissítés után az adatok eltűnnek a Redux rendszerből, ezért érdemes azokat localstorageben tárolni és onnan visszaolvasni őket (illetve nyilván néha frissíteni is azt, hátha már nem az az állapot áll fenn az adatbázisban).

A MySQL egy adatbázisszoftver, a NodeJS pedig egy szerveroldali Javascript tulajdonképpen, ezzel készíthetsz saját API-t is. Ebben az esetben az adatbázisszerverről és az API működéséről neked kell gondoskodnod, neked kell felépítened mindent 0-ról.

Ha a legegyszerűbb módszert akarod választani, akkor én a Firebase-t javaslom, adatbázis mellett user autentikációt is támogat.

2022. okt. 21. 15:59
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem. Köszi a felvilágosítást!
2022. okt. 21. 20:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!