Akik dolgoztak együtt külföldiekkel, hogyan rangsorolnátok az egyes nemzeteket aszerint, hogy hol jobbak és hol rosszabbak a programozók?
Nekem ázsiaiak tűntek a legkompetensebbnek akik fejlettebb keleti régióból származnak pl: Japán, Hong-Kong, Dél-Korea.
Indiaiakkal nekem kifejezetten nem túl pozitívak a tapasztalataim.
Nem lehet általánosítani. De az én területemen (data science) a kelet-európaiak, kiváltképpen az oroszok, ukránok, bolgárok stb. nagyon jók, köszönhetően az erős matek oktatásuknak. Az amcsik, kínaiak nagyon jók a szuper egyetemeiknek köszönhetően, na meg baromi sokan vannak, van kiből válogatni. Indiaiak: hiába vannak baromi sokan, nagyon kevés az igazán jó. De van.
Az európaiak közül még a franciák emelkednek ki, szintén a matek-fizika-számítástudomány terén. De sok jó olaszt is látok. A hollandok-belgák egyetemei meg odab@sznak. Nagyon durvák. Végül, az angolok, írek… nagyon erősek szintén.
Bottom line: sajnos mi nem vagyunk kiemelkedőek ebben sem, nagyon sz@r az oktatásunk és egyre rosszabb. Pénz nélkül nem megy.
Megírom én is a tapasztalataimat, a jobbaktól a rosszabbak felé haladva.
Oroszok: nagyon pengék szakmailag, a mentalitásuk kicsit érdekes, de meg lehet szokni
Ukránok: kb. mint az oroszok, bár közülük találkoztam már egy-két kutyaütővel
Magyarok: jó szakmai tudás és kiemelkedő munkamorál
Németek: szakmailag ők is rendben vannak, de nagyon nem szeretnek dolgozni
Lengyelek: általában el tudják végezni a feladatot, de rossz megoldásokkal és olvashatatlan kódot írnak, a munkamoráljuk sem a legjobb
Indiaiak: semmit nem tudnak megcsinálni, csak elrontani tudnak dolgokat, és dolgozni sem szeretnek
Persze mindig vannak kivételek, de szerintem ez a jellemző.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!