Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Akik dolgoztak együtt külföldi...

Akik dolgoztak együtt külföldiekkel, hogyan rangsorolnátok az egyes nemzeteket aszerint, hogy hol jobbak és hol rosszabbak a programozók?

Figyelt kérdés
2022. okt. 17. 18:39
 1/6 zozo256 ***** válasza:
Én indiaiakkal dolgozom sokat, nem annyira rosszak, de nem is annyira kiemelkedően jó fejlesztők.
2022. okt. 17. 18:43
 2/6 anonim ***** válasza:

Nekem ázsiaiak tűntek a legkompetensebbnek akik fejlettebb keleti régióból származnak pl: Japán, Hong-Kong, Dél-Korea.

Indiaiakkal nekem kifejezetten nem túl pozitívak a tapasztalataim.

2022. okt. 17. 20:05
 3/6 anonim ***** válasza:
Nem tudod ez alapján rangsorolni. Minden országból vannak és rosszabbak. Pl az indiaiaknak nincs jó hírük, de nekem voltak igen jó indiai kollégáim. Full vegyes.
2022. okt. 17. 21:27
 4/6 anonim ***** válasza:
Nem lehet ilyen rangsort felállítani. Nálunk van szlovák, lengyel, horvát, német, osztrák, spanyol, svéd, orosz, ukrán fejlesztő is, és mind ügyes programozó, különben nem vettük volna fel őket. :)
2022. okt. 17. 22:41
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem lehet általánosítani. De az én területemen (data science) a kelet-európaiak, kiváltképpen az oroszok, ukránok, bolgárok stb. nagyon jók, köszönhetően az erős matek oktatásuknak. Az amcsik, kínaiak nagyon jók a szuper egyetemeiknek köszönhetően, na meg baromi sokan vannak, van kiből válogatni. Indiaiak: hiába vannak baromi sokan, nagyon kevés az igazán jó. De van.

Az európaiak közül még a franciák emelkednek ki, szintén a matek-fizika-számítástudomány terén. De sok jó olaszt is látok. A hollandok-belgák egyetemei meg odab@sznak. Nagyon durvák. Végül, az angolok, írek… nagyon erősek szintén.

Bottom line: sajnos mi nem vagyunk kiemelkedőek ebben sem, nagyon sz@r az oktatásunk és egyre rosszabb. Pénz nélkül nem megy.

2022. okt. 18. 00:21
 6/6 A kérdező kommentje:

Megírom én is a tapasztalataimat, a jobbaktól a rosszabbak felé haladva.

Oroszok: nagyon pengék szakmailag, a mentalitásuk kicsit érdekes, de meg lehet szokni

Ukránok: kb. mint az oroszok, bár közülük találkoztam már egy-két kutyaütővel

Magyarok: jó szakmai tudás és kiemelkedő munkamorál

Németek: szakmailag ők is rendben vannak, de nagyon nem szeretnek dolgozni

Lengyelek: általában el tudják végezni a feladatot, de rossz megoldásokkal és olvashatatlan kódot írnak, a munkamoráljuk sem a legjobb

Indiaiak: semmit nem tudnak megcsinálni, csak elrontani tudnak dolgokat, és dolgozni sem szeretnek

Persze mindig vannak kivételek, de szerintem ez a jellemző.

2022. okt. 18. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!