Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Java fejlesztő milyen órabért...

Java fejlesztő milyen órabért kérhet el mostanság?

Figyelt kérdés
Java fejlesztéssel foglalkozok főállásban, és mellette szeretnék vállalkozóként is dolgozni kb heti 20 óra nagyságrendben. Tudásszintemet tekintve 3 éves munkatapasztalattal (+közben projektmunkák) rendelkezem, technológiákban a java fejlesztési területhez kapcsolódó legtöbbet ismerem és tudom is használni. Azt mondanám, hogy erős medior szinten vagyok kb. Milyen órabért lehet most reálisan elkérni ilyen szinten?
2022. okt. 14. 13:14
 1/3 A kérdező kommentje:

Hays Salary Guide-ban 8500-as szintent becsülnek átlagban órabérként. Mennyire reális ez?

Van most egy munkám, aminek a backendjét mondhatni egyedül csinálom. Ott 3800-ban vagyok, de azt nagyon keveslem a munkámért. Főállás mellett egyszerűen nem éri meg időt fektetni bele úgy érzem.

2022. okt. 14. 13:19
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

"Főállás mellett egyszerűen nem éri meg időt fektetni bele úgy érzem."

Erre egyszerű a válasz: olyan bérért vállald amiért neked megéri.

Nincs kőbe vésve, hogy x év tapasztalatra y órabért kérhetsz, ez egy teljesen képlékeny dolog, attól függ, hogy mennyire tudod eladni magadat, mekkora ügyfélkört tudsz kialakítani, mennyire elégedettek a munkáddal a korábbi ügyfelek, mennyire van igény a munkádra stb...

Én például nem "órabéres" rendszerben dolgozom, hanem előre fixelem, hogy egy projekt lefejlesztésért mennyiért vállalom, én ezt előre megpróbálom megbecsülni és egy "reális" összeget mondani, de volt már olyan hogy sokkal több idő volt lefejleszteni mint amire számítottam, de olyan is aminek az órabére annyi volt mint más dolgozónak a napi bére.

Én azért kezdő vállalkozóként nem szállnék el az árakkal, függetlenül attól, hogy mekkora fejlesztési tapasztalatod van, szükséges hogy kialakuljon egy bizalmi köröd aki szívesen (és lehetőleg rendszeresen) ad megrendeléseket. Bár próbaképp megpróbálhatod eladni magadat magasabb áron aztán látod mekkora az érdeklődés a munkád iránt. Mindenesetre olyan bérért ne vállalj munkát amit keveselsz.

2022. okt. 14. 15:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Az órabérre reflektálva:

Én 12.500Ft/órában vagyok árfolyam függvényében, mert havi 5000€-re vagyok szerződve. Most 416Ft/€, azaz ebben a pillanatban, mikor ezt írom 13ezret jelentene.

Nyilván ez átlag feletti, de az átlag inkább 1.5-1.8M bruttó körül van a senior igények, és most nagyon saccoltam.

2022. okt. 14. 19:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!