Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » 1,1,2,3,5,8 mi következik a...

1,1,2,3,5,8 mi következik a számsorban?

Figyelt kérdés
Ezt egy teszt kérdéseként tették fel, nemtudom, hogy ebből mire akarnak következtetni?

2022. szept. 26. 18:33
 1/9 anonim ***** válasza:
90%
Konkrétan a Fibonacci-számok, a gyakorlatban pedig az, hogy felismered-e a logikát a számok vonatkozásában (hogyan kapod meg a következőt).
2022. szept. 26. 18:35
 2/9 anonim ***** válasza:
78%

Ahogy #1 is írta, hogy mennyire látod az összefüggéseket. 13 jön amúgy.

Poént nem lőném de a megoldásból szerintem kapásból ráfogsz jönni.

2022. szept. 26. 18:50
 3/9 anonim ***** válasza:
57%

#1 már lelőtte a poént, szóval... :D

Egyébként minden ilyen feladatnál arra kell rájönni, hogy egy adott számot hogyan kaphatsz meg.

(Nagy zárójel: ezeknek a feladatoknak nincs egyetlen egzakt megoldásuk. Persze, aki már látott Fibonacci-sorozatot, az tudja, hogy a feladat készítője arra utalt. De tucatnyi más képlet, módszer is kiadhatja ezeket a számokat. A 8 utáni folytatásuk lehet, hogy más lesz, de algebrailag ennyiből nem lehet egzakt szabályt felállítani. Szóval ha te azt mondod, hogy a következő szám 48, matematikailag ebbe sem köthetnek bele.)

2022. szept. 26. 18:51
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem meg 12 jön mert számonként eggyel növekszik a különbség mértéke. De ha nem magyarázza el valaki pls
2022. szept. 26. 20:01
 5/9 anonim ***** válasza:
0%
Előző vagyok 9,13 jön tényleg xD
2022. szept. 26. 20:06
 6/9 anonim ***** válasza:

"aki már látott Fibonacci-sorozatot, az tudja, hogy a feladat készítője arra utalt"

Néhány másodpercembe telt rájönni a logikára és eszembe sem jutott a Fibonacci-sorozat. Nem tudom miből gondolod, hogy ez a feladat csak a Fibonacci-sorozat ismeretében oldható meg.

2022. szept. 26. 22:27
 7/9 anonim ***** válasza:
Egyébként mi az, hogy algebrailag nem lehet egzakt szabályt felállítani? Nem tűnik fel neked, hogy minden szám az azt megelőz kettő számnak az összege?
2022. szept. 26. 22:28
 8/9 anonim ***** válasza:

#7: Én nem a 3-as vagyok, de azt jelenti, hogy lehet találni pédául olyan polinomfüggvényt, aminek az értéke természetes számoknál rendre 1,1,2,3,5,8,48... vagy bármi más.

Persze nyilván a Fibonacci sorozat az emberek számára a leglogikusabb.

2022. szept. 27. 08:48
 9/9 anonim ***** válasza:
13 jön, ha teszt kérdés volt gondolom viccesen arra akartak kilyukadni, hogy eredetileg mire használták a Fibonacci sorozatot (nyulak szaporodás szimulációja)
2022. szept. 27. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!