1,1,2,3,5,8 mi következik a számsorban?
Ahogy #1 is írta, hogy mennyire látod az összefüggéseket. 13 jön amúgy.
Poént nem lőném de a megoldásból szerintem kapásból ráfogsz jönni.
#1 már lelőtte a poént, szóval... :D
Egyébként minden ilyen feladatnál arra kell rájönni, hogy egy adott számot hogyan kaphatsz meg.
(Nagy zárójel: ezeknek a feladatoknak nincs egyetlen egzakt megoldásuk. Persze, aki már látott Fibonacci-sorozatot, az tudja, hogy a feladat készítője arra utalt. De tucatnyi más képlet, módszer is kiadhatja ezeket a számokat. A 8 utáni folytatásuk lehet, hogy más lesz, de algebrailag ennyiből nem lehet egzakt szabályt felállítani. Szóval ha te azt mondod, hogy a következő szám 48, matematikailag ebbe sem köthetnek bele.)
"aki már látott Fibonacci-sorozatot, az tudja, hogy a feladat készítője arra utalt"
Néhány másodpercembe telt rájönni a logikára és eszembe sem jutott a Fibonacci-sorozat. Nem tudom miből gondolod, hogy ez a feladat csak a Fibonacci-sorozat ismeretében oldható meg.
#7: Én nem a 3-as vagyok, de azt jelenti, hogy lehet találni pédául olyan polinomfüggvényt, aminek az értéke természetes számoknál rendre 1,1,2,3,5,8,48... vagy bármi más.
Persze nyilván a Fibonacci sorozat az emberek számára a leglogikusabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!