Megfelelő lenne egy régi laptop C# programozáshoz?
Egy régi laptopról van szó,
4GB Rammal
Csak programozásra lenne használva. Esetleg youtube nézesre de inkább csak programozásra.
Azért lenne jó ha működne, mert magammal tudnám vinni. Mivel az asztali gépet nem tudom ugyebár :D
C#-t szeretnék tanulni rajta.
Illetve Windows op rendszeren érdemes? Vagy erre a gépre egy Linux jobb? Ha igen, akkor tudtok ajánlani?
Köszönöm!
A .Net 8 éve platformfüggetlen és elérhető WinForm és WPF is, Linuxon is, Mac-en is.
Kicsit olvasgassatok inkább ahelyett, hogy ordenáré nagy blődségeket írtok 10 éves emlékezetből.
A laptop meg bőven megfelelő lesz.
1 szóval se írtam hogy csak windowson megy.
A microsoft találta ki
"A .Net 8 éve platformfüggetlen és elérhető WinForm és WPF is, Linuxon is, Mac-en is."
Nem érhető el.
"Windows Forms (and WPF) are both not supported on Linux with .NET Core and probably never will be. Winforms runs on mono, but that is based on .NET Framework, not .NET Core. The reason is mostly because the internal implementation of Windows Forms is actually an abstraction layer over the Windows GDI, and therefore a linux port would need to be a complete rewrite."
Soha nem fogom megérteni hogy miért akarnak windowsos cuccokat linuxra erőltetni.
"Elfut rajta"
Igen össze vissza kókányolva talán esetleg 1x valakinek majdnem elindult 10 évvel ezelőtt, de nincs rá bizonyíték.
"Kicsit olvasgassatok inkább ahelyett, hogy ordenáré nagy blődségeket írtok 10 éves emlékezetből."
"Soha nem fogom megérteni hogy miért akarnak windowsos cuccokat linuxra erőltetni."
A .Net platformfüggetlen, semmi Windows nincs benne.
"Igen össze vissza kókányolva talán esetleg 1x valakinek majdnem elindult 10 évvel ezelőtt, de nincs rá bizonyíték."
A .Net platformfüggetlen, semmi kóknayolás nincs benne.
Te valami debil vagy?
Nem tudom mit erősködsz. Az új .NET (Core, 5, 6, 7..) nem működik Linuxon WinForms-szal/WPF-fel... Attól, hogy belinkelsz valamit, ahol azt írják, hogy WinFormst lehet migrálni .NET5-re még nem jelenti azt, hogy ezt Linuxon fog futni. Olvass már utána mielőtt hülyeséget beszélsz.
Legfeljebb alternatív megoldások vannak, de ezek nem a .NET részei.
Amúgy, még mielőtt kitörne itt az atomháború, a visual studio-t nem ajánlom gyengébb gépre, mert megöli :D
A sharpdevelop egy darabig elmegy, amíg megérted az alapokat. Én is azon kezdtem el tanulni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!