Melyik programnyelven kezdjek el programozást tanulni?
Elsősorban a C++ érdekelne szóval a kérdésem erre vonatkozik.
Viszont SQL és Python-t is szívesen tanulnék, így másik kérdésem:
Ha megtanulom a C++ programnyelvet, az SQL és a Python könnyebben elsajátítható, vagy érdemesebb lenne ezzel a kettővel kezdeni és utána C++?
Én nem kezdenék C++-al. Sok olyan dolog van benne, amit kezdöként nehéz megérteni, könyyü elbaszni.
Szerintem tanulj elöször Pythont és SQL-t(egyszerre is mehet) és utánna C++-t
C#.
C és C++ mind elég horror.
Köszönöm a válaszokat, mindenkit felpontoztam (50%-os vagyok).
Tehát akkor az SQL az kvázi a hab a tortán, viszont a C++ érdekelne leginkább, szóval akkor az utolsó kérdésem az lenne hogy ha Python-t kezdek el tanulni azzal elsajátíthatom a "programozói gondolkodást"? Illetve könnyebb lesz megtanulnom a C++-t mintha most szimplán azzal kezdenék?
Amikor az elsö programozási nyelvet tanulod, valójában két dolgot tanulsz egyszerre:
- magát a programozást(a "programozói gondolkodást", ahogy te fogalmaztál)
- az adott nyelvet(meg a hozzá tartozó toolingot)
Az elsöt nehezebb megtanulni, de csak egyszer kell, a másodikat nyilván minden nyelvnél külön(azért vannak hasonlóságok).
Azért érdemes a pythont (a c++ helyett) választani elsö nyelvnek, mert minimalizálhatod a második pontot, így fókuszálhatsz a programozás tanulására. Maga a nyelv is egyszerü és a hozzá tartozó tooling is könnyen kezelhetö.
"az SQL az kvázi a hab a tortán"
Azért rossz a többi közé sorolni, mert az nem programozási nyelv, hanem lekérdező nyelv (Structured Query Language). Olyan, mint pl. a HTML (+CSS), azok is nyelvek, de "leíró" nyelvek. Illetve nem önmagában érdemes SQL-t tanulni, hanem általában a relációs adatbázisokkal együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!