Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Sok többletfejlesztést igényel...

Sok többletfejlesztést igényel egy Android app-ot alternatív áruházakba, pl. a Huawei-re felrakni?

Figyelt kérdés
2022. szept. 14. 21:11
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Hát kód szintű módosítást félig laikusként szerintem minimálisat, de mindenképpen többletmunka ezt menedzselni.

Hacsak nem valami kifejezetten kínai piacra szánt appot fejlesztesz, akkor Android fronton teljesen marginális minden, ami nem Google Play.

2022. szept. 14. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
93%

"Én nem fektetnék erőforrást a Huaweibe, inkább kiadnám az appot iOS-re."

Na de ha natív az androidos app kódja, akkor iOS-re gyakorlatilag 100%-ban újra kell írni.

2022. szept. 15. 06:58
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Nullát.
2022. szept. 15. 07:51
 4/9 anonim ***** válasza:

Bizonyára valami nyomós indoka lehetett arra, hogy natívan írja meg, mert különben sok értelme nincs, sőt.

2022. szept. 15. 11:08
 5/9 anonim ***** válasza:

"Bizonyára valami nyomós indoka lehetett arra, hogy natívan írja meg, mert különben sok értelme nincs, sőt."

Sokat nem foglalkoztam telefonos fejlesztéssel, inkább csak belekóstoltam, de a legtöbb cross platform megoldás elég ótvar volt akkor. Nem tudom, hogy ez az utóbbi pár évben fejlődött-e érdemileg.

Bár mondjuk tekintve, hogy a legtöbb telefonos app, igazából csak egy kliens, így a backend kód jelentős része úgysem a telefonon fut, tehát ott lehet közös a kód.

2022. szept. 15. 11:18
 6/9 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon szépen fejlődnek a cross-platform mobile framework-ök. A React Native például most lépett egy nagyot azzal, hogy új architektúrára váltott, eddig a JS thread és a natív thread között volt egy bridge, ami folyamatosan közvetítette az üzeneteket a kettő közt, szerializált formában. Emiatt az egész app lassabb volt, mint ugyanaz natívan megírva, az új architektúrában viszont direktbe hívja a JS thread a natív thread-et, így ez a lassulás gyakorlatilag megszűnik.

Én Flutterben utazom, ez szintén multiplatform, Android/iOS/Windows/Linux/MacOS és webre lehet fordítani. Az alap framework összes eleme multiplatform, és a kiegészítő csomagok ( [link] ) nagy része is. Én például Linuxon írom az appot Androidra, mindenféle módosítás nélkül, csak arra kell figyelni, hogy ha kiegészítő csomagokat használok, csak olyat használjak, ami mindkét platformra elérhető.

Ezért mondom, ha csak nincs valami nyomós indoka arra, hogy platform specifikus kódot írjon, akkor ne írjon azt. Mondjuk ha olyan játékengine-t használ, ami csak az egyik platformra van, vagy kifejezetten az adott platform egyik funkcióját akarja kihasználni...

2022. szept. 15. 11:37
 7/9 anonim ***** válasza:
46%

Nagyon jól elbeszélgettek, csak kár, hogy a kérdés k#rvára nem ez volt.

A kutya nem kérdezte az iOS-t, a kérdés a Huawei app store volt, amihez nyilván egy sor kódot sem kell fejleszteni.

2022. szept. 15. 11:47
 8/9 A kérdező kommentje:
#8 Köszönöm, épp meg akartam jegyezni :) Mellesleg a Huawei csak egy példa volt, ott van pl. az Amazon is, vagy a többi gyártó saját boltja, ahol nem csak saját appok vannak.
2022. szept. 15. 11:53
 9/9 anonim ***** válasza:

"amihez nyilván egy sor kódot sem kell fejleszteni"

Vagy de. Sőt, ha olyan Gapps szolgáltatásra épít, ami a Huawei nem tud nyújtani, akkor még az is elképzelhető, hogy az egész appot újra kell írnia az alapjaitól, és még az sem biztos, hogy sikerül olyan jó minőségben megírnia.

2022. szept. 15. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!