Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Az egyes alkalmazásokhoz,hogya...

Az egyes alkalmazásokhoz,hogyan csinálhat "bárki" alternatív felületet??

Figyelt kérdés

Előszöris jelzem nem értek hozzá, csak szeretném megérteni a dolgot.

Szóval ezt úgy értem,hogy pl van akár androidra a hivatalos reddit app..ott gondolom az oldal tulajdonoyai/ szerkesztői írják meg hozzá és kapcsolják össze az applikációt a weboldallal, mivel birtokukban van a forráskód. DE mi van olyankor mikor egy nem belsős ember fejleszt neki egy alternatív felületet, mint a Reddir Sync. Miképp tudja összekapcsolni az alkalmazást a weboldallal hogy az voltaképpen ugyan úgy a redfit legyen mindenestől, azaz ugyan úgy lássuk a posztokat , be tufjunk jelentkezni és minden jelenlévő funkciót használni tudjunk stb. De ez csak egy példa mondhatnám akár erre még a

Kréta-t és annak alternatíváit vagy akár Neptun - Neptun Lite vagy Neptun powerup stb. Hogy csinálják az ilyeneket a fejlesztők, akiknek tulajdonképpen nincs is meg a "forráskód"???? Remélem érthető mire irányul a kérdésem

2020. aug. 21. 01:17
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Az általad felsorolt alkalmazások kliens-szerver felépítésűek: a mobilon (számítógépen/böngészőben) fut a felületet megjelenítő/a felhasználói bemeneteket fogadó része; a szerveren meg a kliensektől érkező adatokat tároló, illetve azokat a klienseknek visszaküldő része.

A szerveroldali rész ezen kliensekkel kommunikáló felületét API-nak hívják. A (nagyobb) IT-szolgáltatók - mint például a Twitter vagy a Google - ennek a dokumentációját nyíltan/ingyenes regisztráció után elérhetővé teszik; a többiekét meg ügyes emberek a hálózati adatforgalom elemzésével/ kliens visszafejtésével feltérképezik.

2020. aug. 21. 01:34
 2/6 anonim ***** válasza:

"Hogy csinálják az ilyeneket a fejlesztők, akiknek tulajdonképpen nincs is meg a "forráskód"????"

Jobb klikk > Oldal forrása

Itt a forráskód.

2020. aug. 21. 07:56
 3/6 A kérdező kommentje:
Na jó igen de egy adatbázissal így még nem tudják összekapcdolni nem??
2020. aug. 21. 08:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Valamint pl egy Neptun api gondolom én nem is publikus nem???
2020. aug. 21. 08:59
 5/6 anonim ***** válasza:

3: de. Az api pont arra szolgál, hogy azon keresztül férjen hozzá az adatbázishoz.

4: ahol nincs publikus api, ott vissza kell fejteni az api-t, ami általában nem engedléyzett, azért nincs publikus api, mert nem szeretnék ha más klienssel is elérnék az alkalmazást.

2020. aug. 21. 09:09
 6/6 anonim ***** válasza:
100%

"Na jó igen de egy adatbázissal így még nem tudják összekapcdolni nem??"

Ezt a szerveroldal végzi.

Van egy felülete (erről írtam #1-es hozzászólásom 2. bekezdésének az elején) - az API - amin keresztül fogadja/küldi a kliensektől érkező/klienseknek küldendő adatokat; és van egy másik, amin keresztül kommunikál az adatbázissal.

"Valamint pl egy Neptun api gondolom én nem is publikus nem???"

Ezt írtam a #1-es hozzászólásom végén: amelyik API dokumentációja nem nyilvános, azt ügyes embereknek vissza kell fejteni.

2020. aug. 21. 11:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!