Miért nem a megfelelő verzió települ fel Node.js-ből
Linuxon (Zorin)?
Figyelt kérdés
Apt-ből feltelepítettem a nodejs és az npm package-et, aztán működött is, de az npm jelezte, hogy van újabb verzió. Frissítettem arra a verzióra, de aztán azt írta, újabb Node verzió kell. Letöröltem a nodejs-t, NodeSource-ból feltelepítettem a legújabb stabil verziót, de továbbra is úgy érzekeli, hogy a korábbi (10.19.0) verzió van fenn, és nem működik az npm. Snap-el is próbáltam telepíteni, ugyanez történik. Miért mindig a korábbi verzió települ fel? Vagy jó verzió van fenn, csak valamilyen környezeti változót kell módosítani hozzá?
Linuxon nem úgy csináljuk, hogy töröljük az illetékes fájlokat. A repóban lévő legmagasabb verziószámú az elérhető legfrissebb. Ha ennél frissebbet akarsz, akkor tessék szépen csomagot készíteni. Ennek trükkje amúgy nem nehéz, letöltöd a régi csomagot, kibontod, és megnézed, mit kell átírnod. Vagy megkérsz valakit, hogy csomagolja.
2022. szept. 10. 20:19
6/8 anonim válasza:
which node parancsal is megtudod nézni, hogy hol helyezkedik el pontosan és nem kell a PATH összes helyét végigtúrnod.
Tuti, hogy nem maradt fent más node csomag? Futottam már olyanba, hogy a distro saját repoja node csomagnak hívta, a nodesource pedig nodejs-nek és két node.js maradt fent.
dpkg -l | grep node parancs listázza ha van még fent node.
Ha nincs node de még mindig lát valamit, akkor én felraknám ismét és törölném újra.
apt install node
apt remove --purge node
2022. szept. 11. 11:09
7/8 A kérdező kommentje:
5. Sajnos ehhez nemigen értek. De megpróbálom egy kicsit beleásni magam a témába, aztán majd visszatérek a Node.js-re szerintem.
6. Sajnos továbbra is azt írja ki, ami a linkelt képen látható
Köszönöm a válaszokat!
2022. szept. 11. 14:27
8/8 Tom Benko válasza:
Valószínűleg jól megkeverted a rendszert. Vajon a saját node.js hoca került? Onnan kellene kipurgálni, utána teljesen kitakarítani a rendszerből is.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!