Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Ez a képzés elég lehet ehhez...

Ez a képzés elég lehet ehhez a programozói álláshoz?

Figyelt kérdés

Most fogok egy nem IT-hoz kapcsolódó területen diplomát szerezni, de szeretnék programozóként dolgozni.

Szerintetek a képzés mennyiben fedi le a leírásban kért feltételeket?

Képzés: [link]

Állás: [link]

Amikor ennyi infót adnak meg egy álláshirdetésben valójában sokkal több tapasztalatot akarnak, mint egy pályakezdőé?

2022. szept. 4. 12:55
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

"Úgy gondolkodtam, hogyha van bármilyen validált kurzusom, akkor az már egy plusz a CV-ben, mintha nem lenne semmi csak hobbi projektek"

-Ezt sajnos rosszul látod, mert 1-2 hónapos gyorstalpaló kurzusoknak a piaci értéke abszolút 0 egy álláspályázatnál.

-Ugyanez igaz az OKJ képzésekre és a hosszabb időtartamú bootcampekre is, ha ezek mellett nem csinálsz önszorgalomból referenciamunkákat, önmagukban ezek sem érnek semmit.

-Egyetemi diploma az már jelent valamit, ha ésszel csinálod és kihasználod az egyetem által nyújtott lehetőségeket pl: diákmunkásként adókedvezményes gyakornoki lehetőség, egyetemi projektek stb... de ha egyetemen is csak a kötelezőt hozod és kikerülsz a munkaerőpiacra frissdiplomásként úgy hogy a 2 hónapos kötelező gyakorlatod van, mellette semmi egyéb tapasztalat, semmi referenciamunka, akkor nem fognak utánad kapkodni a cégek jobbnál jobb ajánlatokkal.

Szerintem ha teljesen pályakezdő vagy és még nem dolgoztál sehol pénzért informatikán belül, akkor első sorban döntsd el, hogy a front-end vagy a back-end érdekel jobban és abba az irányba képezd magad. Később természetesen lehetsz full-stack fejlesztő, de pályakezdő full-stack fejlesztő 0 szakmai tapasztalattal kb. lehetetlen, max nagyon noname kiscégnél aki örül ha talál valakit aki gányol valami kódot fillérekért de még ők is odaírják hogy 1 éves tapasztalat a hirdetésbe. Szóval igen, jobban jársz ha leülsz és magadtól kezded el tanulni a többiek által is említett keretrendszereket és csinálod a referenciamunkákat, de így is el kell telnie egy elég hosszú időnek mire a 0-ról egy olyan szintűre húzod fel a tudásodat és a portfóliódat hogy megfelelő cégnél dolgozz. Egyébként szerintem front-enddel több esélyed van pályakezdőként elhelyezkedni, mivel az nem része az egyetemi törzsanyagnak, szóval vélhetően kevesebben jelentkeznek pályakezdőként egy front-end pozira mint back-endre.

2022. szept. 4. 21:44
 12/12 anonim ***** válasza:

Mindenképpen célszerű magdtól nekiállni és elindulni valamilyen irányba. Hozzá teszem nem csak webfejlesztő létezik, akár más programozói területnek is utánnanézhetsz.

Én megpróbálnék a helyedben infós gyakornoki pozíciót keresni, mert ott könnyebben felvesznek, teljes állásba tapasztalt nélkül naguon nehéz bekerülni.

2022. szept. 6. 11:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!