Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Elkezdtem dolgozni diákmunkán...

Elkezdtem dolgozni diákmunkán egy NAGY cégnek "programozóként" és 3000 forintos órabért kapok jelenleg (480ezer havonta), de egyáltalán nincs ekkora tudásom és bonyolult dolgot sem csinálok, mi a célja a cégnek velem szerintetek? (többi lent)

Figyelt kérdés

Angolul se kell beszélnem (persze tudok angolul), kb be se járok, mindig itthonról dolgozom, NULLA munkatapasztalatom van, pythonban programozok főként, de egyáltalán nem bonyolult dolgokat (részleteket nem szeretnék írni) és nem is én találtam meg őket, hanem ők engem. Viszont csak ideiglenesen leszek a cégnél, októberig dolgozok egy projecten és utána ennyi volt, bár említett olyat a főnök, hogy "egyelőre októberig lesz ez az egész".

Miért éri ez meg nekik? Valaki a vezetésből keres ezen sokat vagy szeretnének esetleg felvenni, ha megfelelek, csak nem mondják ki?

Azért merültel fel ezek a kérdések bennem, mert kb 2000 forint szokott lenni a legmagasabb diákmunkás progos fizu és oda már az álláshírdetések is kapásból angolul vannak (elvárásokat meg sem említeném). Tehát ami a cégnek kell munka, azt megtudnák oldani akár 1500 forintos órabéren lévő diákkal is, teljesen felesleges ennyit fizetniük nekik.

Még magamról annyit megemlítenék, hogy bár nincs munkatapasztalatom, de matekból kiemelkedően nagyon jó vagyok és ez fel van tüntetve az önéletrajzomban is, viszont ez sem indokolja, hogy ennyit fizessenek (pláne hogy semmi matekra nincs szükségem a munkám során).

2022. aug. 27. 10:29
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
#2 Miért van hiány informatikusokból? Hallottam már ezt, de mindig olyan hihetetlen, mert az egyik legnépszerűbb szak, sőt, az egyik legnépszerűbb szakma is.
2022. aug. 27. 16:28
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Informatikusokból nem hiány van, hanem többlet.

Programozókból és programtervezőkből van hiány, de ezen a területen is a tényleg jók azok, akik hiányoznak.

De hát ez igy van minden más szakmánál is.

2022. aug. 27. 16:37
 13/21 anonim ***** válasza:
100%

#11 nem tudom, mert az ismerőseim között is rengeteg van. Mégis folyamatosan bombáznak állásajánlatokkal. Gondolom, ahogy egyre több területen szükség van alkalmazásokra, elektronikus ügyintézésre stb, nő az igény. Remélem, még továbbra is hiányszakma lesz, és jó fizetések meg jó munkakörülmények között lehet tobzódni. (én is informatikus vagyok, bár nem programozó)

A másik dolog, hogy azért nem mindenki tudja megtanulni. Kell hozzá érzék, bizonyos fajta logikai gondolkodás, türelem, ami nem minden emberben van meg. És bizony egész nap a számítógép előtt ülni elég megterhelő. Igaz, sok egyéb, rosszabbul fizető szakmában is ott kell ülni.

2022. aug. 27. 16:41
 14/21 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
62%

jo latni hogy mindenki nagyon jol megel ezekben a valsagos idokben kizarolag a minimal es a minimumberbol

mivel az eros lepontozasom erre utal hogy tulzonak tartanak ilyen magas atlagos fizeteseket

holott epp arra utaltam hogy igazan ezzel az osszeggel se lehet mit kezdeni annak akinek tervei is lennenek az eletben hogy sajat kocsija legyen

mehessen evente nyaralni

sajat nyaraloja legyen, sajat haza legyen, sajat lakasa legyen

tudjon felretenni a gyerekeinek

teljes keptelenseg

termeszetesen ha maga a munkas is arra vagyik hogy mas forrasokbol szerezze be az anyagiakat, hogy hitelekkel arasza el magat

akkor termeszetesen "eleg" a minimalber is

megjegyzem az ehalalhoz talan eleg volt a valsagok elott

de most nem eleg, ez csak onamitas

kitudja kik ringatjak magukat ebben, mert eppen hogy a munkasok

ami totalis ellentmondas

ezert tart ott a vilag ahol, amikor a munkaado konyorog a munkavalalonak hogy tobbet fizethessen, de az koveteli hogy csak a minimumot fizzesse, es neha vegyen el belole

mivel ugy sokkal jobban erzi magat

2022. aug. 27. 16:57
 15/21 anonim ***** válasza:
#14 én azért pontoztam le a válaszodat, mert semmi köze a kérdéshez.
2022. aug. 27. 18:05
 16/21 anonim ***** válasza:

Melyik cég?

Azért kérdezem, mert nálam pont fordítva van. 1800-at fizetnek, de közben elvárják, hogy fejlesszek komplex nagy full stack featureket, amelyek olyan komplikáltak, hogy mellettem dolgozó senior fejlesztő is azt mondta, hogy "Eddig azért nem csinálta meg ezt a feladatot senki, mert senki sem akart szívni vele." Közben a vezetőség siettet és elbagatelizálja a feladatot milyen egyszerű és mért nem vagyok vele hamarabb készen.

Tehát nálam pont, hogy az olcsó diákmunkástól várják el, hogy legyen jó junior programozó, de mivel megütöm a szívonalat így gondolom többet is elkérhetnék.

Főleg, hogy egyik ismerősöm is pont most kapott egy 3.000/óra ajánlatot kötelező gyakorlat után az Autsoftnál, így kíváncsi lennék még mely cégek adnak diákmunkában ennyit.

2022. aug. 27. 22:39
 17/21 anonim ***** válasza:

Vannak ilyen cégek, szerintem a Python tudásodat fizetik meg, én szakmai gyakorlatot végeztem az egyetemmel szoros kapcsolatot ápoló kutatóintézetnél adatok feldolgozásával kapcsolatban (Data Engineer gyakornok voltam), ahol Cloud környezetben tárolták az adatokat és a Cloudban található dedikált adatbáziskezelő rendszereket használták

Próbaképp az egyetem után beadtam a jelentkezésemet másik céghez teljes állású junior Cloud DevOps Engineernek, mert a technikai tudásom nagyjából lefedte a főbb elvárásokat - juniorként bruttó 850k-ért vettek fel (ennyit kértem a bértárgyaláson a különböző salary guidek ajánlásai miatt és megadták), a munka pedig kifejezetten nem megterhelő, sőt... én sem értem tulajdonképpen mire kapok ennyi pénzt, mert nem kell sokkal többet dolgoznom mint egy "mezei" rendszergazdának, de feltételezem, hogy a Cloud és a Python "ismerete" miatt, de átlagosan jó ha Home Officeból dolgozok napi 2-3 órát.

2022. aug. 28. 20:35
 18/21 anonim ***** válasza:

Alapvetően programozó hiány van. Ma már minden cégnek kell adatbázis, honlap és egyebek, de közel sincs elég ember aki alkalmas ezekre a feladatokra. Programozáshoz kell ész és megfelelő gondolkodásforma, ez mondjuk a lakosság 10%-ban van meg.

Kérdező ezt úgy hívják hogy imposztorszindróma. Úgy érzed hogy nem vagy alkalmas a feladatra vagy nem tudsz megvalósítani bonyolult dolgokat. Az igazság az, hogy ez így van rendjén, idő kell mire nem minden másodpercben a googlet bújod válaszokért.

Cégeknek ez azért éri meg mert óriási pénz van az informatikában, legyen az egy sima honlap készítés, adatbázisfejlesztés, data science stb.

Ha nem képzel junior programozókat akkor nem lesz senki senior programozó.

2022. aug. 28. 23:22
 19/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, ment a zöld mindenkinek!

#16 üzenetben elküldtem a cég nevét.

2022. aug. 29. 08:35
 20/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha jól értem a nettó fizetésed egyezik a bruttóval, mivel nincs mit adózz. Akkor viszont a cégnek nagyon olcsó vagy. Én nettóban keresek ennyit, amennyit te, viszont nem diák vagyok és nem 25 év alatti és a cégemnek kb. 750.000Ft-ot kell kifizetnie, hogy én ezt a bért kézhez kapjam.
2022. aug. 30. 16:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!