Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Lehet szerezni szakmai bizonyí...

Lehet szerezni szakmai bizonyítványt szoftverfejlesztésből úgy, hogy online, autodidakta módon tanulod meg, és később CSAK vizsgázni mész be?

Figyelt kérdés
Vagy amely intézmény a bizit kiadja, oda kötelező bejárni is?
2022. aug. 23. 10:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
52%

"Bizonyos cégeknél a diploma ezen felül előny lehet, de a technikum nem."

Aztán, mégis, miért nem?

2022. aug. 25. 10:30
 12/20 A kérdező kommentje:

11-esnek igaza van.

"Kedvelem" az olyan embereket, akik minden kérdéshez beírák, hogy a papír szar, nekik nyílván, nincs semmilyen.

2022. aug. 25. 11:56
 13/20 anonim ***** válasza:

Valaszolj legyszives a #9 kommentre.

Csak mert a legtöbb hirdetés es interjú diplomát vagy releváns tapasztalatot kér.

Eddig egy interjún sem erdekelt senkit hogy mirol van papírom.

Mit tudok csinalni, es mennyi tapasztalatom van benne.

2022. aug. 25. 12:15
 14/20 anonim ***** válasza:

#11, #12:

A technikumon semmivel nem tanítanak többet, mint amennyit autodidakta módon össze tudsz szedni. Nincs preztizse sem annak a papírnak. Önmagában gyakorlat nélkül kevés, ha meg a tudás és a gyakorlat megvan, akkor semmit nem dob az ember megítélésén a technikum. Ergo nincs semmi értelme.

Az egyetemen viszont olyan matekot, elméleti dolgokat, módszertanokat tanulsz, amit magadtól nem fogsz felszedni, de nagyon sokat fejleszt a gondolkodáson és a módszertanok révén tisztább kódot fogsz írni. Ezt pedig a cégek értékelik.

Nekem 32 éves koromig nem volt diplomám. A gyakorlatom megvolt, így el tudtam helyezkedni. Aztán elvégeztem egy PTI szakot levelezőn és a diplomával a kezemben már sokkal jobb ajánlatokat kaptam.

2022. aug. 25. 12:28
 15/20 anonim ***** válasza:

13, azért röfögöd ezt a hülyeséget, hogy a technikum nem ér semmit, de akinek nincs papirja, az igen?

Te valószinúleg életedben nem dolgoztál szoftverfejlesztőként.

Ha tetted volna, nem nyomnál ilyen hülyeségeket.

Eleve, az jut be interjúra, aki a CV-jében jelzi, hogy a releváns képzettséggel bir és hogy aképesitését hol, mikor szerezte.

Persze a tizezer forint alaptőkéjű, töszöm-f.szom bt-nél lehet, hogy jó vagy te is, ha másra nem, udvart söprögetni.

2022. aug. 25. 12:28
 16/20 A kérdező kommentje:

Én értem, és elismerem a diploma nagyszerűségét illetőleg hát hasznosságát, de nem értem miért baj, ha én-legalábbis kezdetben- egy technikumot választanék.

Egyébként már érdeklődtem, és nem, nem lehet megtanulni, majd vizsgát tenni, be is kell járni, mert van egy bizonyos százalék(A bentléttel kapcsolatban), amit teljesíteni kell.

2022. aug. 25. 13:13
 17/20 anonim ***** válasza:
#16 A te dolgod. Ha el akarod pocsékolni az idődet, tedd azt!
2022. aug. 25. 13:21
 18/20 A kérdező kommentje:

17-es

Mert ha otthon ülök, és sorozatot nézek meg facebookozok akkor az sokkal jobb...

2022. aug. 25. 15:56
 19/20 anonim ***** válasza:

Ja, hát ha csak ez a két lehetőség van...

A technikumnál még pár Udemy kurzus is több tudást ad!

2022. aug. 25. 16:07
 20/20 anonim ***** válasza:
52%

"A technikumnál még pár Udemy kurzus is több tudást ad!"

Honnan tudnád te azt a kinlódva, kettesre elvégzett nyolc általánosoddal?

2022. aug. 25. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!