Lehet szerezni szakmai bizonyítványt szoftverfejlesztésből úgy, hogy online, autodidakta módon tanulod meg, és később CSAK vizsgázni mész be?
"Bizonyos cégeknél a diploma ezen felül előny lehet, de a technikum nem."
Aztán, mégis, miért nem?
11-esnek igaza van.
"Kedvelem" az olyan embereket, akik minden kérdéshez beírák, hogy a papír szar, nekik nyílván, nincs semmilyen.
Valaszolj legyszives a #9 kommentre.
Csak mert a legtöbb hirdetés es interjú diplomát vagy releváns tapasztalatot kér.
Eddig egy interjún sem erdekelt senkit hogy mirol van papírom.
Mit tudok csinalni, es mennyi tapasztalatom van benne.
#11, #12:
A technikumon semmivel nem tanítanak többet, mint amennyit autodidakta módon össze tudsz szedni. Nincs preztizse sem annak a papírnak. Önmagában gyakorlat nélkül kevés, ha meg a tudás és a gyakorlat megvan, akkor semmit nem dob az ember megítélésén a technikum. Ergo nincs semmi értelme.
Az egyetemen viszont olyan matekot, elméleti dolgokat, módszertanokat tanulsz, amit magadtól nem fogsz felszedni, de nagyon sokat fejleszt a gondolkodáson és a módszertanok révén tisztább kódot fogsz írni. Ezt pedig a cégek értékelik.
Nekem 32 éves koromig nem volt diplomám. A gyakorlatom megvolt, így el tudtam helyezkedni. Aztán elvégeztem egy PTI szakot levelezőn és a diplomával a kezemben már sokkal jobb ajánlatokat kaptam.
13, azért röfögöd ezt a hülyeséget, hogy a technikum nem ér semmit, de akinek nincs papirja, az igen?
Te valószinúleg életedben nem dolgoztál szoftverfejlesztőként.
Ha tetted volna, nem nyomnál ilyen hülyeségeket.
Eleve, az jut be interjúra, aki a CV-jében jelzi, hogy a releváns képzettséggel bir és hogy aképesitését hol, mikor szerezte.
Persze a tizezer forint alaptőkéjű, töszöm-f.szom bt-nél lehet, hogy jó vagy te is, ha másra nem, udvart söprögetni.
Én értem, és elismerem a diploma nagyszerűségét illetőleg hát hasznosságát, de nem értem miért baj, ha én-legalábbis kezdetben- egy technikumot választanék.
Egyébként már érdeklődtem, és nem, nem lehet megtanulni, majd vizsgát tenni, be is kell járni, mert van egy bizonyos százalék(A bentléttel kapcsolatban), amit teljesíteni kell.
17-es
Mert ha otthon ülök, és sorozatot nézek meg facebookozok akkor az sokkal jobb...
Ja, hát ha csak ez a két lehetőség van...
A technikumnál még pár Udemy kurzus is több tudást ad!
"A technikumnál még pár Udemy kurzus is több tudást ad!"
Honnan tudnád te azt a kinlódva, kettesre elvégzett nyolc általánosoddal?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!